Lesz-e brexit?

By | 2019-01-17
Megosztás:

Most, hogy a brit parlament szavazott, vicces a helyzet. De nem szabad komolyan foglalkozni ezzel, mindez csak szemfényvesztés. A technikai részletek persze lehetnek érdekesek, de a lényeg más.

A háttérhatalom döntésén dől el az egész. Mivel ez komoly geopolitikai kérdés, amit sose fognak a nép akaratára bízni. Az ilyesmi mindig a legmagasabb szinteken dől el, magasabban a kormányok szintjénél.

Mi is a lényeg? Egy Anglia nélküli EU német birodalommá válhat, nagy valószínűséggel.

Ezt a nagyurak csak akkor engedhetik meg, ha biztosak a németek hűségében, nemcsak most – amikor a német kormányfő megválasztásához a muindenkori amerikai elnök, francia elnök és brit miniszterelnök engedélye szükséges -, hanem a jövőben is.

Ha fél a nyugati elit, hogy esetleg a jövőben átállhatnak a németek, akkor Angliának mindenképpen maradnia kell az EU-ban, ellensúlyként.

Röviden: ha a kutatások a 2 német rendszerkritikus párt – Linke és AfD – komoly erősödését igazolják, akkor nem lesz brexit. Ha viszont a liberális pártok – CDU, SPD, FDP, Grüne – dominanciája biztos, akkor meg lesz engedve az angoloknak demokratikus akaratuk megvalósítása.