Liberóember

By | 2015-07-15
Megosztás:

Annak idején, amikor szovjet gimnáziumban töltöttem unalmas napjaimat a 80-as évek első felében, az egyik hivatalos nézet az volt, hogy bár MÉG nem alakult ki sajnos – a burzsoá múlt miatt – a szovjet nemzet, de ez már csak pár év, legfeljebb pár évtized kérdése, s meg fog jelenni ez az új nemzet, melynek alkotóelemei új szovjet típusú emberek lesznek.

Aztán legalább annyi haszna volt mindennek, hogy hatalmas mennyiségű orosz vicc született az új szovjet emberről.

Pl.

– Lesz KGB a kommunizmusban?

– Nem lesz, mivel az új szovjet ember öntudata olyan magas szintű lesz, s mindenki saját magát fogja letartóztatni.

vagy:

– Hogyan fog kinézni az új szovjet embertípus?
– Elsorvadt lábai lesznek, mert nem fog sehová se járni, mindenhová kocsik, vonatok, repülők, ürrepülők viszik. Elsorvadt kezei lesznek, mivel helyette minden munkát gépek és robotok fognak elvégezni. Elsorvadt hasa lesz, hiszen normál étel helyett magas tápértékű kis tablettákat fog szedni. Hatalmas feje lesz, mert egész nap és éjjel csak gondolkozni és gondolkozni fog – azon fog gondolkozni állandóan, hogy honnan a fenéből szerezze be a magas tápértékű kis tablettákat.

Szóval a szovjet embertípus hála Istennek elmaradt, de helyette itt van az új liberális embertípus, a Liberóember.

Lássuk a Liberóember jellemzőit! Különösen annak magyar alfaját.

  1. A Liberóember határozottan követeli, hogy a határőrizet szűnjön meg az egész világon, s mindenkinek alanyi joga legyen a Nyugat-Európába való azonnali költözés. Kivéve persze a határontúli magyarokat meg a 20 millió szemét románt, akik kötelesek szülőhelyükön maradni örökre.
  2. A Liberóember olyan baloldali kormányt szeretne, mely jobboldali programot valósít meg. Ha nem ilyen valahol a kormány, akkor az diktatúra, de a legjobb esetben is féktelen populizmus.
  3. A Liberóember szerint közéleti kérdésben csak az mondhat véleményt, aki az országban adózik. Kivéve persze az országban nem adózó, külföldön élő liberálisokat, rájuk ez nem vonatkozik.
  4. A Liberóember rájött nem jó taktika a kereszténységet gyalázni nyíltan, így most ő mondja meg milyen az igazi kereszténység. A Liberóember szerint az igazi kereszténység a ballibaság.
  5. A Liberóember szerint az össze létező baloldali érték úgynevezett populizmus. Az igazi, Liberóember szerint ideális baloldali ellenzi a munkásmozgalmat, a szakszervezeteket, s határozottan kiáll a nagytőke mellett, A Liberóember féle baloldal legfontosabb jellemzője, hogy imádja a homokosokat, ebben fejeződik ki és merül ki baloldalisága.
  6. A Liberóember szerint a házasság elavult, felesleges baromság, kivéve a homokosokat, akiknál a házasság a lehető legfontosabb jog.
  7. A Liberóember szerint a nemzetközi pénzügyi tőke érdeke mindenek felett áll, s vitázni se szabad erről a kérdésről.
  8. A Liberóember szerint az ideális állampolgár az, aki nem gondolkozik semmiről, hanem vita nélkül elfogadja mindig a liberális agytröszt éppen hatályos álláspontját.
  9. A Liberóember szerint a demokrácia is azt jelenti: mindenki megszavazza azt, amit a liberális agytröszt szeretne. Ha nem így tesznek a választópolgárok, akkor azok agyatlan bircák, akik nem képesek felismerni saját érdekeiket.
  10. A Liberóember szerint 1200 összetrombitált, fizetett áltüntető akarata a fontosabb, s nem százezrek és milliók szavazata.

Vicces mindez, bár jelenleg komoly is. De ahogy az új szovjet embertípus is elmaradt, úgy fog elmaradni a Liberóember is. Illetve csak pár ezer hivatásos belváros norvég álcivil nedves álmaiban él majd csak tovább, heves horkolás – pontosabb gágogás – közben. A Liberóember ugyanis álmában is képes gágogni, ez rejtett tehetsége.

bfm