Meghamisították a Bibliát?

By | 2012-05-15
Megosztás:

Az egyik gyakori érv a bulváros áldokumentumfilmekből okult emberek részéről, hogy a Bibliát hamisították, cenzúrázták, töröltek, s úgy általában a mai Biblia az nem az „eredeti”.

Az első tévedés: mi az, hogy „eredeti”?

A Biblia nem az égből hullott alá, függetlenül bármilyen más eseménytől, mint valamiféle természeti csapás, hanem kialakult, s kialakítása az Egyház munkájának eredménye. Miért kellett volna az Egyháznak meghamisítania azt, amit ő maga írt? Mert a Biblia könyveit – itt most az Újszövetségre gondolva elsősorban – az Egyház fő emberei, apostolok, apostoli atyák írták 50-150 között.

A legkorábbi szövegvváltozatok és a mai szövegváltozat között nincs eltérés, így a hamisítás is ki van zárva.

De a lényeg: miért hamisította volna meg az Egyház azt a művet, melyet gyakorlatilag ő írt, szerkesztett? Hiszen az Újszövetség összes könyvét apostolok és korai egyházatyák írták, az Újszövetség tartalmát pedig az Egyház döntötte el.

A kereszténység tehát NEM a Bibliára épül. A kereszténység Istenre épül. S a Biblia is Istenre épül, mint „csupán” az Egyház terméke. Az értelmezés pedig a kereszténységen belül kizárólag protestáns belső probléma. Az apostoli kereszténységnek nincs Biblia-értelmezési problémája, mert a Biblia nálunk része az Istentől kapott hagyománynak.
 
A Biblia egy hitbuzgalmi iromány, ez az EGYETLEN célja. Minden más csak dísz benne. Ettől még lehetnek benne érdekes lírai részek, történetek, példabeszédek, de mindez csupán a hitbuzgalmiság eszköze. A Biblia célja: mozgósítani Jézus Krisztus nevében, az örömhírt tudatosítani.