Mélyre süllyedt a katolicizmus

By | 2017-12-16
Megosztás:

Megdöbbentő hír érkezett a Vatikánból.

A jelenlegi római pápa, a neves argentín eretnek sómen meg akarja változtatni a Miatyánk szövegét. Az ok vicces: nem érti saját vallását, ami persze botrányos.

Ez a szerencsétlen emberszabású ateista azt mondja ugyanis, hogy a „καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν” sor hibás, ez a magyar verzióban „s ne vigyél minket kísértésbe”, mert az sugallja, hogy Isten rossz és az embereket kísértésbe viszi.

Nem vagyok teológus, csak félig-meddig olvastam teológiai témákban, de ez a szöveg kb. olyan, mint a „nincs Isten, baszdmeg, mert tavaly becsapott  a villám a templomtoronyba„. Egy paptól szerintem elvárható, hogy tudja saját vallása alapjait, pl. azt, hogy a kereszténységben nincs önálló rossz, nem dualista vallás (mint pl. a gnoszticizmus), s a rossz nem más, mint a jó hiánya.

Ez a gyalázatos vatikáni homoklobbista gazember szerintem csak bulvárkönyvekből ismeri a kereszténységet. Mintha Dan Brown lenne a római pápa, de Brown legalább nem akar pap lenni.

A katolicizmus egyre mélyebbre süllyed. Csodálkozom, hogy a hívő katolikusok még meddig tűrik el ezt a szerencsétlen makákót, aki évek óta gyalázza a római püspökök szent székét. Ha nálunk – az ortodoxiában – jelenne meg egy ilyen alakzat, már régen haza lett volna kergetve a pokolba.

Ferencke, változtasd meg a bugyidat, de ne nyúlkálj olyasmihez, ami neked semmi közöd!