Miért eretnek?

Megosztás:

A jelenlegi római pápa megítélésekor mindig mondandója értékelésére szokott kerülni a vita. Pedig erre semmi szükség.

Teljesen felesleges elemezni, hogy igaz-e amit mond, vagy sem. Ez ugyanis lényegtelen.

Mindenki mást lát igaznak, jónak, helyesnek. Mindennek a megítélése mindig valamilyen szubjektív mérce
függvénye.

Pl. jó dolog-e a pedofília? Az ókori görögöknél annak számított, a mai mainstream nyugati mérce szerint meg rossz. Két mérce. Melyik igaz? Egyik sem, hiszen ez nézőpont kérdése.

Isten mércéje szerint a pedofília súlyos bűn és betegség (beteges nemi vonzalom). A kérdésről egy keresztény nem vitázhat, mert nem bírálhatja felül Isten mércéjét, s ha ezt mégis megteszi, akkor hűtlenné vált Isten tanításához.

Ugyanez a helyzet a homoszexualizmus kérdésével. Isten mércéje krisztálytiszta: súlyos bűn és betegség (beteges nemi vonzalom). Ezen nem változtat az, ha esetleg bizonyos emberek és társadalmak másképp látják ezt.

Mi egy keresztény főpap feladata? Közvetíteni Isten mércéjét, vagy „haladva” a korral, igyekezni azt farigcsálni, variálni, hamisítani, változtatgatni? Ha az utóbbi, akkor egy ilyen főpapra semmi szükség. Ha viszont az előbbi, akkor a hamisítgató, változtatgató főpap hamis pap és nem képviseli Istent.

Ismétlem: felesleges arról vitázni, hogy jó-e vagy rossz a pedofília, homoszexualizmus, más nemi betegség. A lényeges pont egy dolog: konstatálni mi e tekintetben Isten mércéje. Lehet nem egyetérteni Istennel, de a mércét vitatni nem lehet.

Ha pedig egy főpap nem Isten mércéjét alkalmazza, akkor az hamis pap.

Ez a lényeg.

Vajon mit gondolnánk egy olyan vegetáriánusról, aki arról szónokolna, hogy a húsevés az igazi, modern vegetarianizmus egyik változata? Teljesen mindegy, hogy mi esetleg a világ legnagyobb baromságának tartjuk a vegetarianizmust, akkor is nevetnénk a húsevést prédikáló vegetáriánuson! Mondanánk-e azt, hogy a húsevő vegetáriánus modernizálja a vegetáriánus eszmét, s ellenfelei, a húsevést elutasító vegetáriánusok elmaradott, korszerűtlen alakok, akik nem hajlandóak haladni a korral?

Szóval, kedves homoklobbista olvasó: gondolhatsz bármit, mondhatod, hogy nem bűn/betegség a homoszexualizmus, de egy dolgot nem tehetsz: nem vitathatod, hogy a kereszténység szerint az. S éljenezheted az argentín celebet, ez csak megerősíti azt, hogy ő egy eretnek, aki arcul köpte Istent.