Mit szabad?

By | 2020-01-05
Megosztás:

A Borkai- és a Gréczy-ügy során érdekes volt látni mi is a felháborodás oka.

A ballib médiák vért izzadtak, hogy Borkai ellen korrupció legyen a vád, de csúnyán elbukták ezt. Egy amatőr pornófilm természetesen nem bizonyít semmilyen korrupciót. Az is megbukott, hogy Borkainak nem lehetett pénze egy ilyen drága mulatozásra, mert egyrészet nem olyan drága, másrészt Borkai kb. 1,6 milliós havi bruttó jövedelméből ez simán kitelik.

A felháborodást az okozta: egy ember, aki keresztény értékeket támogat szóban, a valóságban prostituáltakkal, ráadásul rendkívül igénytelenül szórakozik. Ez a hitelesség elvesztése, amiből csakis egy komoly, őszinte, nyilvános bocsánatkéréssel lehetett volna kimenekülni.

Gréczy esetében a fideszes médiák ugyanígy megbuktak. A zaklatási vádat senki se veszi komolyan, nincs is rá semmi bizonyíték. Eleve manapság mindent zaklatásnak mondani tipikus liberális, feminista érv, amit egy fideszes szavazó se fogad el.

A felháborodást azt okozta, hogy Gréczy 50+ éves ember létére úgy viselkedik mint egy kamasz. Ő ráadásul kommunikációs szakértőnek hirdeti magát, ami plusz növeli a röhejt. Ebből az esetből viszont Gréczy sehogy se tudott volna kijönni.

A pornófüggés alapvetően egy betegség. Az egyszemélyes pornó még inkább az. Ezt egy női politikus se élte volna túl, mert nők esetében sokkal magasabb a küszöb. Az emberi társadalomban ezen a téren a nő szerepe a szépség, a vágykeltés, de ezt durva módon tenni egy nő számára se megengedett. A férfi szerep viszont egészen más, egy férfi még azt se úszná meg, ami egy nő esetében semmi gondot nem jelentene, azaz az ízléses erotikát. Miért? Mert míg ez a női szereppel összefér, a férfiéval nem. Az erotikus képen szereplő nő jellemzően szép. Az erotikus képen szereplő férfi meg jellemzően nevetséges, s nem csak a többi férfi tartja nevetségesnek, hanem a nők is. Tudomásom szerint egyedül homoszexuális körökben megengedett az ilyesmi.

Egyes ballib aktivisták megpróbálták felhozni az egyik fideszes helyettes államtitkár erotikus képeit, de ezt még a ballib kemény mag is kinevette. Egy nő nyilvánosan elérhető, ízléses képei 15 évvel korábbról még a puritán amerikai kultúrában se lenne alkalmas kompromitálásra.

helyettes államtitkár

Normális, nem homokos férfi – Gréczy is ilyen – számára egyetlen mentséget tudok elképzelni: „a barátnőm/feleségem kért meg”. A legelején az egyébként okos Gréczy próbált is errefelé tapogatózni, csakhát ehhez kellett volna egy barátnő/feleség is, aki megerősíti ezt, ilyen pedig nála nem akadt.

Szóval ha egy ember, akinek olyan társadalmilag nem elfogadott vágyai vannak, melyeket nem tud nem kiélni, akkor le kell mondania a politikusi pályáról.

Alapérzésem az, hogy sajnálom Gréczyt. Nem mint politikust (annak gusztustalan), hanem mint embert. Adott egy korombeli férfi (nálam 3 évvel idősebb Gréczy), aki annyira elmerült a politikában, hogy nincs ideje se családra, se tartós kapcsolatra, miközben ahhoz meg még nem elég öreg, hogy önmegtartóztató életet éljen.