Nagy ballib zsidóbánat

By | 2023-11-08
Megosztás:

Ez talán a legnagyobb lelki bánata a magyar ballib keménymagnak.

Még az 1990-es választások előtt ki lett találva az antiszemita-kártya mint a mindenkori „jobboldal” ütésére szolgáló biztos érv. S nagyon jól működött, ebben sokat segített az a tény, hogy ténylegesen is létezett antiszemita összeesküvéselmélet a „jobbos” szavazótábor egy részében.

A jelenség akkor kezdett megszűnni, amikor a Fidesz átment a ballib táborból a nemzetibe – érdemes emlékezni a Fidesz 90-es évek eleji gúnynevére: „Zsidesz” -, majd pedig különösen akkor, amikor a Fidesz 2010 után sikeresen szétszakította az addig szinte egységesen ballib magyar zsidóságot.

Ehhez már csak bónusz volt a 2015-ös migránsválság, ahol Orbán álláspontja a józan ész oldalával egyezett, míg a ballibek az abszurd európai konszenzus oldalára álltak, nem számítva arra, hogy az ideiglenes lesz, s lassan átmegy Orbán oldalára az európai konszenzus, ez kiütésszerű eredmény lett a ballibeknek.

Mára a dolgok egyenesen odáig fajultak, hogy aki nem áll határozottan Izrael oldalára, az antiszemita-gyanús. S aki a korábbi abszurd migránspárti állásponton van, az is antiszemita-gyanús tehát.

Tegyük hozzá: a hivatalos magyar álláspont az izraeli-palesztín ügyben természetesen marhaság, a valóságban ez nem egy „ártatlan Izrael és terrorista palesztínok” ügy.

A Fidesz-álláspont egyszerűen pragmatikus, s pont bele is illik a korábbi narratívába. Ballib oldalról pedig egyszerűen nincs válasz, nem is lehet, hiszen bármilyen kritika antiszemita-gyanús lenne. Az egyetlen kritika a konteó, valamelyik ATV-műsorban haknizva Konok adta elő, lásd kb. „a Fidesz filoszemitizmusa álca, de a fideszesek értik, s tudják, hogy az antiszemitizmus a valódi program”, de ezt olyan arccal mondta, hogy ő se hiszi el komolyan, csak saját imidzsépítésének része.