Nehéz Bartusnak lenni

By | 2021-09-19
Megosztás:

Jó mulatság volt a római pápa magyarországi látogatása kapcsán az Amerikai Magyar Népszava blogot olvasni, persze a fanatikus kommentelők néha még a szerzőnél is elmeháborodattabb jeleket produkálnak.

Megjegyzés: magáról a látogatásról akartam írni, de aztán mégse írtam. Arra jutottam: hiba lenne megsérteni a katolikus hívőket, márpedig az őszinte cikkhez szükséges lett volna a megsértésük.

Szóval adott egy ember, aki egyrészt keresztény cionista, másrészt fanatikus antikatolikus, de mégis a legfontosabb a politika hite: a ballibaizmus olyan szélsőséges alakja, melyhez képest sok esetben még a Gyurcsány-család is kriptofideszes szagú.

De most jön a baj! A jelenlegi római pápa nem szereti Zorbánt. Most, ugye, elvileg mind a római pápa, mind Zorbán a Sátán egy-egy alakja, de facto ikertestvérek. Maga az Amerika Népszava bloggere vezette le pár éve – mind a 30 híve lelkes tapsvihara közepette -, hogy a Katolikus Egyház az egész világon fasizmust épít, s ennek fő eszköze az EU-ban Zorbán! Dehát most ez csúszós lejtő.

Mert így Bartus mester vagy „pápista eretnek” lesz vagy zorbánista. Valamit tenni kell. Azt azért mégse lehet, hogy egy platformra kerüljön a pápaócsáróló, zorbánfasiszta Bayer Zsolttal! Meg aztán hátha a I. Szent Ferenc római pápa csatlakozik a ballib összefogdosáshoz, s megdönti a „diktatúrát”!

Nehéz napok ezek. Ha a mester nő lenne, egy tisztasági betét segítene, bár az se, korban már túl lenne ezen nőként is.

Mi legyen? Megvan! A Vatikán ugyan továbbra is fasizmust épít, s a katolicizmus továbbra se kereszténység, de isteni csoda folytán most éppen a keresztény Ferenc a római pápa! Ő mára már paradicsomot teremtett volna, de a fasiszta vatikániak lefogják a kezét. Ugyanezek a sötét vatikáni fasiszták kényszerítették őt, hogy találkozzon Zorbánnal. Persze Ferenc ügyes volt: udvariasan ugyan, de jól beolvasott a fasiszta Magyarország vezetésének!

A keresztény cionizmus most nem tudott képbe jönni. Az is vicces pillanat volt pár éve, amikor a Mester nem tudott mit kezdeni Netanjahu Zorbán-pártolásával. Óvatosan elkezdte szidni ekkor Izrael vezetését, mire azonban rajongóinak fele (a zsidó felük) látványosan ott hagyta a blog kommentszekcióját.