Nem is rossz

By | 2021-12-01
Megosztás:

Eléggé értelmes anyag a Partizánon, xsak a ballib vörös farkot kell levágni róla.

A szerző végkövetkeztetése: Magyarországon 2 tábor van, mindkettú „neoliberális”, de míg az egyik őszintén, örömmel az, addig a másik húzódozva az – az egyik büszkén hirdeti ezeket az értékeket, míg a másik rejtteten, azaz szavakban beszél ellene, de tetteiben támogatja.

Lehet persze így is magyarázni, de eléggé kicsavart logika. Maga a szerző is elmondja, a Fidesz sikerének egyik titka, hogy a ballibek akaratlanul segítik: amikor pl. azzal támadják, miért nem teljes erővel „európai” – értsd „neoliberális” – értékrendet hirdet és folytat, hiszen ezzel legitimálják a Fidesz egész propagandáját.

Ebből született a legújabb ballib taktika: egyszerre kell támadni a Fideszt, hogy „neoliberális” és hogy nem eléggé az.

Az én értelmezésem egészen más. Eleve „neoliberalizmus” nem létezik, gazdasági liberalizmus van. A „neoliberalizmus” szó létezésének egyetlen valós oka: a gazdasági liberalizmust ellenző balosok így nem sértik meg a liberálisokat.

A liberális fősodrot valóban örömmel támogatják a ballibek, ezért az teljesen helytálló elemzés a Partizán részéről, hogy a ballibek nem baloldaliak.

Ami viszont a Fideszt illeti, én nem „szóban ellenzi, tettekben támogatja” magatartásként értelmezem politikáját, hanem a lehetőségeken belüli óvatos küzdelemként.

Az a vád abszurd, hogy valaki nem igazi ellenző, mert nem harcol teljes erőből. Katonai stratégiai alapismeret, hogy a túlerővel szemben nem állunk ki nyílt csatára, mert ez öngyilkosság. Ajánlott olvasmány: 2500 éve megírták mindezt.

Persze a végére ott van egy jogos kérdés, ami motoszkál az emberben: a „neoliberalizmust” ennyire gyülölő Partizán miért áll ki teljes erőfeszítéssel a büszkén és örömmel „neoliberálisok” mellett?