Nem megoldás

By | 2015-09-06
Megosztás:

Senki se higgye azt, hogy a „menekültválság” ideiglenes megoldása hosszantartó lesz.

A magyar kormány tegnapi döntése brilliáns volt, le a kalappal. De tévedés azt hinni, hogy Ausztria és Németország korlátlan ideig fogja hagyni a tömeg beáramlását Magyarország felől.

Eljön előbb-utóbb – és inkább előbb, mint utóbb – eljön a nap, amikor Ausztria nemet fog mondani. Minden ország előbb-utóbb így tenne.

Emlékszem személyesen egy hasonló esetre 1989-ből, Bulgáriából. A törökellenes üldözések csúcspontján a bolgár kormány a korábbi migrációellenes politikája helyett hirtelen az ellenkezőjét lépte, azaz mindenkinek megengedte a Törökországa utazást, sőt sokakat egyenesen kényszerített erre. Az addig a szabad kivándorlást követelő Törökország megdöbbent, de nem tudott mit tenni, szintén megnyitotta határait. Miután azonban pár hét alatt több mint 300 ezer ment Törökországba Bulgáriából, a török kormány leállította a migrációt, megtiltotta a továbbiakban a vízum nélküli belépést, sőt nem adott ki vízumot többé török nemzetiségű vagy muszlim vallású bolgár állampolgárnak. Pedig ezek ott nem idegenek voltak Törökország számára!

Itt is be fog ez következni előbb-utóbb. Mert a jelenlegi állapot gyakorlatilag felhívás, hogy mindenki költözzön Németországba, s követeljen ott segélyt. Ez pedig tarthatatlan még a komplexusos németek számára is.

S amikor ez bekövetkezik, Magyarországon fog rekedni ismét több ezer menedékjogkérő.

Ezért nagyon fontos a szerbiai határon a kerítés gyors befejezése. Az izraeli sajtóban olvastam, hogy a magyar kormány érdeklődik az izraeli kerítés iránt, az azt gyártó cégtől szeretne kerítést rendelni. Az izraeli kerítés kiállta az idők próbáját, így ez lenne valóban a leghelyesebb lépés.

Magyarország elemi érdeke, hogy a német segélyekhez vonuló tömeg kénytelen legyen kikerülni Magyarország területét. Ezt teszi Bulgária is, s gyakorlatilag Görögország is.

A németek egyék meg, amit főztek. Ne zavarjuk őket ebben, de ne is legyünk ennek a szenvedő áldozatai.