Nincs tovább!

By | 2013-02-28
Megosztás:

Az utókornak.
Négyzetes Marianna írása – 2010. aug. 18. 13:15

Miután hosszú ideje olvasgatom Ész Deliza, Kettőésfél Funy, Daiquiri Libre S. A és Lepedő Árpád blogjait, továbbá Shikari egyes írásait, így úgy határoztam, hogy én is bloggolni kezdek.

Nevem Négyzetes Marianna, az Atlantisz Bolthálozat Kft. tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója vagyok, szabadidőmben pedig az emberiség összes gondjának megoldását intézem. Butának mondom néha magamat, de ezt csakis beteges álszerénységem miatt teszem, egyébként három diplomám van: közgazdaságtanból, filozófiából és kvantummechanikából. Emellett hobbiszinten – nagyjából egy átlagos egyetemi tanársegéd sekélyes tudásszintjén – konyítok még a molekuláris biológiához, a tibetológiához, valamint a kengurológiához. Ezen kívül tavalyelőtt húsvéti nagytakarítás közben, hogy a felesleges időt betöltsem valamivel, véletlenül letávdoktoráltam mikrológiából is, disszertációm témája az édesvízi csalán és mikroszkóp kapcsolatának problematikája volt, amiért idén Bronz Delfin díjra jelöltek.

Idén nyaralás közben, amikor eredetiben olvastam a Gilgames Eposzt, villant az agyamba, hogy ha E=mc2 és a nyulak száma pedig logaritmikusan fordítottan arányos a köbkilométerenként megszámlálható pollennel, akkor ebből a napnál is világosabban következik, hogy ax3 + bx2 + cx + d = 0 fényében nincs tovább!

A tőkés termelési rendszer, az undorító demokrácia és a gonosz kapitalizmus elérték működési határaikat, s már nem képesek semmit sem nyújtani az emberiségnek. Ez ma már mindenki számára világos.

Remeg a lelkiismeretem a felháborodástól, hogy míg undorító milliárdosok a Monte Carlo-i öbölben kaviárral dobálják egymást, miközben libériás lakájaik folyékony aranyban sütött muflonvese-pástétomot szolgálnak fel nekik, addig sok kismacska tonhal nélkül maradva éhesen nyávogva fekszik le siralmas hajlékán! Miközben meg más milliárdosok saját karib-tengeri, szigorúan őrzött szigetükön unalmukban a hülye fejüket verdesik a falba 850-szobás kastélyaikban, addig kóbor cerkófmajmok fáznak az afrikai dzsungelekben.

Pedig a megoldás megvan! Csak seggbe kéni rúgni minden tőkést, majd egyenruhába öltözve bemenetelni a gyárakba, üzemekbe, s minden gyárban forradalmi dallal ajkunkon megnyomni a gombokat, s gyártani a sok tonhal-konzervet, meg a paplanokat. Miért nem tesszük ezt? Mert nem indulunk már most meg a gyárak felé, megnyomni  a gombokat? Miért vagyunk rabszolgák, ahelyett, hogy egyenruhában szabadon dalolnánk reggeltől estig?

De a kérlelhetetlen szükségszerűség viszi előre a történelem megállíthatatlan kerekét (négyzetét) és hamarosan ügyünk győzni fog! Így nem csüggedek, bár bevallom néha elszomorodom.

Viszont – elég a szomorkodásból! – jó hírekről is be tudok számolni nektek. A múlt héten több haladó baloldali szervezet végre egyesült. A Magyar Baloldali Baloldaliak Szövetsége, az Alternatív Magyarok Baloldali Szervezete, a Zöld-Vörös Forradadalmi Alternatív Baloldal, a Baloldalibb Baloldal, a Baloldalon Haladók Haladó Baloldala, valamint az Alternatív Baloldaliul Gondolkodó és Haladó Alternatíva egyesítették erőiket, s egyesültek a Magyarországi Baloldali Haladó Alternatív Tömegszervezetek Szövetsége nevű szervezetben, röviden MABHATÖSZ. Ezzel egy erős, majdnem 100 tagot számláló új baloldali erő jelent meg a porondon! Szerénységem tiltja, hogy elmondjam, hogy ki lett megválasztva az új szervezet főtitkárának.

Úgy tervezzük, hogy a 2018-as választásokon abszolút többségünk lesz. Ha meg mégsem, akkor elvonulunk a Kiskunságra és ott egy kibucot hozunk létre.

Be akartam nektek még linkelni Prof. Dr. Okosffy Ágoston, balneológus-fejlesztőmérnök két és fél órás előadását arról, hogy hamarosan a járdák 100 fokosra hevülnek a kapitalista homokkitermelés miatt, aminek következtében a szibériai csíkos mókusok nem fognak több jegenyemakkot gyűjteni, de most valahogy nem találom a linket. Mindegy, legközelebbi cikkemet majd ennek a problémának fogom szentelni!