Oktatás

Megosztás:

A ballib kampány egyik fő eleme az állítólag rossz oktatás.

De mi a valóság?

A valóságban nem rossz az, olyan jó közepes, s semmivel sem rosszabb, mint amikor a ballibek kormányoztak, köztük azok a ballib megmondóemberek, akik manapság mindenféle kamudíjakkal dobálják egymást, pl. amikor ballibek egy csoportja a másiknak Gömbölyös Pulicer díjat ad, a másik meg azt Gömbölyös Kuvaszcer díjjal viszonozza a másik héten.

Állítólag pl. Dél-Korea titka a jó oktatás, azzal lett Magyarországnál szegényebb országból gazdag állam. Csak hát ez hazugság. Mielőtt nem biztosítod a birtokodat, nem akadályozod meg a tolvajokat, nem fejlesztesz.

Képzeljük el: ha most hirtelen megnőne az oktatásra költött pénz mondjuk 500 %-kal, mi is történne? Csak ingyen termelnénk több szakembert a nyugatnak. Ennek semmi értelme.

A jó oktatás fontos, de keretek nélkül semmin se változtat. Előbb az országot vissza kell venni, hogy a gazdasága aztán belföldre termeljen profitot. Hogy aztán legyen megfelelő bérezésre is pénz. Addig az öncélú oktatásfejlesztés csak egy drága hobbi marad, mely még rontja is az ország helyzetét.