Orbán, a rendszerkrikus

Megosztás:

Orbán kinőtte magát nemzetközi tényezővé. Liberális hisztiző senkiből államférfi lett. Sajnos az erős emberek betegsége őt is elérte: képtelen volt maga körül kinevelni mást, mint szervilis barmokat. Orbán 45 éves korára döbbent rá a világ dolgaira, ez teljesen megváltoztatta gondolkodását.

Az én jóslatom: a Fidesz, ha sikerül hatalmon maradnia Orbánnak, ki fog lépni a Néppártból.

Ma már Orbán átállt az EU-ban a statusquo támogatóinak oldaláról az ellenzők oldalára. Amerika és a nyugat minden erővel igyekszik ezt megakadályozni minden EU-tagállamban, s valószínűleg Magyarország lesz az első tagállam, ahol a kormány nyíltan rendszerkritikus erőkből fog állni.

Görögország 200 milliárd euró ajándékot kapott a nyugattól, s a nyugati érdek elérte, hogy az eredetileg ősellenség új demokraták és szocialisták mindenben együttműködjenek, csak hogy ne juthasson kormányra a jelenlegi legnépszerűbb görög párt, a rendszerkritikus Sziriza. Angliában és Franciaországban jelenleg még az aránytalan választási rendszer a fő eszköz a rendszerkritikusok – a brit UKIP és a francia Nemzeti Front – távol tartására.

Valószínű fejlemény: Magyarország lesz az első fecske ezen az új tavaszon. Mert ez a tavasz lassítható, de meg nem állítható.

Hatalmas magyar jobbos tévhit, hogy az USA a baloldalt támogatja. Igen, Magyarországon ez így van, de sok más országban meg nincs így. Bulgáriában pl. Soros és a hasonló alapítványok szinte csak jobboldaliakat támogatnak. Úgyszintén Csehországban a kőkemény baloldali elnök a szálka az amerikaiak szemében, míg a jobboldali pártokat meg támogatják minden erővel. Ott eleve van egy pánszláv irányzat, mely jelenleg inkább a balos oldalon erősebb.
Az USA nem idióta. Eszük ágában sincs ballibeket hatalomra segíteni Magyarországon, ennek semmi realitása, s teljesen kontraproduktív lenne. A valódi cél: egy új, nyugatpárti Fidesz létrehozása. Ehhez keresik a megfelelő fideszest. Érdemes itt elővenni a lengyel példát. A különféle posztkommunista és ballib szervezetek jelenleg Lengyelországban törpepártok, s többségük a parlamentbe se tud bejutni. Ott a harc két JOBBOLDALI párt között van, az egyik a nyugatnak 100 %-osan elkötelezett, a másik meg nem.

Az USA-nak mindegy, hogy ki milyen párti, a lényeg, hogy jól szolgálja az érdekeket.

Ahol pedig mind a jobb, mind a bal hűen amerikapárti, ott jellemzően új mozgalmak jelennek meg, s ezek ellen megy a háború. S megint teljesen mindegy, hogy ezek az új mozgalmak balosak vagy jobbosak. A francia Nemzeti Front és a brit UKIP jobbos, míg a spanyol Podemos és a görög Sziriza erősen balos. Mégis, ezek egyformán a Sátán helytartóinak számítanak Washington szemében.

Szerintem egyébként végül is Orbán el fogja veszteni ezt a háborút, nem lehet az adott körülmények között háborút nyerni a nemzetközi háttérhatalom ellen. De ez nem von le semmit értékéből: ilyen egy magányos hős. A magyar történelem tele van bukott hősökkel, akiket csak az utókor értékel.

Szerepe az lesz valószínűleg, hogy soha többé nem fog tudni visszatérni a „baloldal” és a „jobboldal” álharcának színjátéka Magyarországra.