Pánikhangulat

By | 2024-01-29
Megosztás:

Az amerikai elit bajban van.

Ezt erősíti Bartus blogger is: amit ő tagad, az biztosan igaz. (Mellesleg blogja paranoiás: már teljes IP-tartományokat tiltott le, abban hisz, hogy ő olyan fontos, hogy támadják a laposföldi orosz hekkerek, így néha át kell állítani az ingyenes VPN beállításait blogja olvasásához.)

Én arra tippelek: júniusban vissza fog lépni Biden.

Az amerikai választási rendszer sajátosságai miatt előbb nem lehetséges ez. Ott ugyanis az a rendszer, hogy a 2 rendszerpárt a választás évében január és június között előválasztásokat tart minden szövetségi államban, majd az ezeken nyertes jelölt lesz az adott párt jelöltje – ezt az utolsó előválasztás után 1-2 hónappal mondja ki hivatalosan az adott párt kongresszusa, de ez csak formalitás.

Tehát ha most vonulna vissza Biden, akkor le kellene bonyolítani nélküle az előválasztást. Egyszerűbb: ha ő megnyeri az előválasztást, majd csak utána mond le. Ebben az esetben a Demokrata Párt nyári kongresszusa bárkit megnevezhet elnökjelöltnek, ebben az esetben formális szerepe valós lesz.

Aztán gondolom, a mostani alelnök Kamala Harris lesz a jelölt, ő az amerikai szabványok szerint színesbőrűnek számít, meg nő is (bár ez nem biztos, nem tudom nem nevezi-e magát férfinek vagy harmadikneműnek), szóval jó lenne woke szemszögből. Persze lehet, hogy valaki más, nem mélyedtem el az amerikai belpolitikában, de így elsőre az ő neve ugrott be.