Polgári Magyarország

By | 2020-01-04
Megosztás:

Megnéztem a Fideszből kiábrándult ultraliberálisok legújabb előadását. A Soros Magyar Hangja nevű média szervezésében.

Amikor az ilyen beszélgetéseken részt vesz Lukácsi Katalin, garantált, hogy ő mondja a legnagyobb hülyeségeket. Kati harcos álkeresztény ateista, akinek még a fejmozgásán is érződik forradalmi hévülete, ha bárki ellentmond neki. Most azonban szerencséje volt, jelen volt Gyöngyössy Márton is, akit nem tudott alulmúlni. További Márki-Zay Péter is mondott pár kivételes hülyeség-gyöngyszemet. Szóval hozzájuk képest Kati egyfajta megfontolt bölcs elemzőnek tűnt.

(YouTube)

A nagy terv nagyjából a következő: vissza kell hozni az 1998-2002 közti Fidesz helyes politikáját, de immár a Fidesz ellenében, mert az átállt a sötét oldalra, de szövetségre kell lépni mindeközben mindazokkal az erőkkel, akik ellenzik mind a mai Fideszt, mind az 1998-2002 közti Fideszt. Logikus, ugye? Technikailag ez úgy érhető el, hogy mindenki, aki él és mozog összefog, de Gyurcsányék szerényen a háttérbe húzódnak, majd meglesz a kétharmad, de ha nem is lesz meg, meglesz az egyszerű többség, majd a győztes erők megvesznek pár fideszes képviselőt, a többieket meg bebörtönzik, meglesz így mégis a kétharmad az alkotmányozáshoz, s aztán el is kezdődhet az örök jobboldali-liberális-konzervatív aranykor.

Most hagyjuk az alkotmányjogi és választójogi ismeretek teljes hiányát. Pl. az az apróságot, hogy a bebörtönzött képviselő elveszti ugyan mandátumát, de helyére új képviselő kerül (ha listás, akkor azonnal!), továbbá az alkotmányozó kétharmadot nem a jelenlévő képviselők, hanem az összes képviselő alapján kell számítani. Nézzük csak a politikai oldalát a dolgoknak.

Szóval lenne pár kérdésem. Ha olyan nagyszerű volt az 1998-2002 közti Fidesz-politika, akkor az miért bukott meg? Miért nincs mögötte jelentős támogatottság, s miért van most nagyobb társadalmi támogatottsága a mostani, állítólag szörnyű Fidesz-politikának? Miért kellene azokkal szövetkezni, akik akkor is ellenezték a Fidesz politkáját? Miért lenne most sikeresebb az 1998-2002 közti Fidesz-politika, mint ami akkor volt? Hogyan fogják az 1998-2002 közti Fidesz mai hívei elérni, hogy akaratuk győzzön, mikor nyilvánvaló, hogy – legalábbis jelenleg ez a helyzet – kisebbségben vannak az ellenzéki táboron belül? Továbbá: hogyan is lehetne elkerülni a 2002-2010 közti, a résztvevők szerint is rossz kormányzás megismétlődést, mikor éppen az akkori kormányerők képviselői képezik a mai ellenzéki összefogás derekát?

Utolsó kérdésem: mi ez a röhejes marhaság? Mert ha a nyugati modellt akarjátok követni, mondjátok már el, miért nem jó nektek Gyurcsány és Dobrev? Ha meg nem jó, akkor mi a bajotok Orbánnal?