Programozásról megint

By | 2023-05-27
Megosztás:

Mivel már írtam programozási tanulmányaimról, íme a fejlemények.

Rájöttem, eddig azért nem értem el eredményt, mert siettem. Túl gyors eredményt akartam. Ez pedig azzal jár, hogy az ember elveszti a fonalat.

Fontos tapasztalat: a programnyelv tanulása olyan, mint egy emberi nyelv tanulása. Komoly gyakorlás nélkül semmit se ér. Ugyanis hiába tud az ember dolgokat elméletben, ha azokat nem képes használni hatékonyan.

Szóval egyszerre 4 helyen tanulom az anyagot: az említett tankönyv mellett beiratkoztam 3 internetes tanfolyamra. Ill. van egy negyedik is, de az pénzes, ott csak a magyarázó videóikat nézegetem, nem lehet fizetés nélkül feladatot megoldani, de a magyarázatok jók. Ezek új dolgok. S ami jó: szinte mind ingyenes. Mármint ha az ember akarna hivatalos igazolást az elvégzésről, akkor nem ingyenes, de nekem az nem kell, viszont a feladatokat így is be lehet küldeni, azok ellenőrzésre kerülnek.

A több helyen való tanulás előnye, hogy egymást kiegészítik.

S ami jó hír: eddig a feladatok 99 %-át egyedül megoldottam, csak az 1 % esetében kellett a megoldáshoz segítséget keresnem, de ott is csak részben.

Az internetnek köszönhetően a téma könnyedén tanulható, csak akarni kell. Pont mint az emberi idegen nyelv tanulása: tele van a net ingyenes anyagokkal.

Szóval most lassú vagyok, ez sikeresebb taktika.