Puzsér őrjöngése

By | 2020-07-30
Megosztás:

Általában – bár alapállását nem osztom – egyet szoktam érteni Puzsér következtetéseivel (úgy az esetek 80 %-ában), ezúttal azonban teljes tévedésben van.

Kezdjük azzal, hogy „A hazai baloldalnak minél előbb vissza kellene találnia a nincstelenek és az elesettek védelméhez, a munkavállalók képviseletéhez, a szakszervezetek támogatásához, a nagytőke elleni küzdelemhez és a szociáldemokrata értékekhez.” – abszurd állítás, a magyar baloldal mindigis a nagytőke képviselete, a nyugati gyarmatosítás kliense, a felső 10-20 % pártja volt, azaz nincs mihez „visszatalálni”. A magyar baloldal annyira távol áll a kisemberektől, hogy még a nyugati, liberálissá züllött szocdemekhez képest is jobboldali.

Arról nem is beszélve, hogy a szocdem értékek látványosan elbuktak. Alapjuk ugyanis az, hogy a magállamok elnyomottjai részt kapnak a világ kizsákmányolásából, így rendkívül magas bérszintet élvezhetnek.

Puzsér megtámadja Pogátsát, mert az egyetért azzal, hogy a szegények jobboldaliak. Pedig ez csupán egy tény. S nem magyar, hanem nemzetközi tény, ez csak azokban az országokban nem jelenik meg, ahol a „jobboldal” szónak erősen negatív érzelmi töltete van történelmi okokból (lásd Spanyolország).

Továbbá Pogátsa éppen azon kevés magyar baloldaliak egyike, aki azt vallja: a progresszívizmus nem baloldal. Ezért ez a támadás értelmetlen.