Smörgydrögdråndring

By | 2013-02-28
Megosztás:

Az utókornak.

Deliza írása – 2010. júl. 28. 15:15

Távol voltam 3 hétig egy konferencián, melyen a bunkóföldi nők elnyomásáról tartottam előadássorozatot, s csak tegnap értem haza Észországba, így csak most nyílik lehetőségem beszámolni nektek az egyik neves észországi ünnepről, a minden év június 31-én ünnepelt Smörgydrögdråndringról. Ezen a napon ünnepeljük azt, hogy 1973-ben a Rönksgårdygg (Észország törvényhozása) betiltotta a ész nyelvben a felszólító mód használatát.

Évezredeken keresztül a férfiak arra használták a felszólító módot, hogy a nőknek parancsolgassanak, a nőket tárgynak tekintve diktátorkodjanak. Bár a XX. század közepére sikerült megálljt parancsolni a elmaradott katolikus-maszkulin-patriarchális nőellenességnek, a rosszemlékű felszólító mód mindennapos előfordulása folyamatosan sanyarú, elnyomott múltukra emlékeztette a nőket. Mivel a skörgerkek (férfiak) csak a markukba röhögtek a nők követeléseire, 1972-ben a nők általános sztrájkba léptek, melynek csúcspontjaként egymillió nő jelent meg a Rönksgårdygg előtt. Ezek után a skörgerkek is kénytelenek voltak komolyan venni a nők követeléseit, s kétharmados többséggel megszületett a határozat: 1973. június 31. hatállyal az ész nyelvben nincs többé felszólító mód!

Azóta minden évben a Smörgydrögdråndring általános népünnep. Ilyenkor az emberek hagyományosanbrårdyppefterssrökköt esznek, s egész nap mosolyognak. Aki nem mosolyog, az elmaradott ember, s őt mindenki megveti.

Sajnos azonban az észországi nők öröme még nem teljes. Egyes nem eléggé civilizált skörgerkek időnként átjárnak az Észországgal sajnos határos Bunkóföldi Hercegségbe, s ott élik ki perverz hajlamaikat: egész ottani tartózkodásuk alatt minden alkalmat megragadva felszólító módot használnak. Az ilyen skörgerkeket az észországi médiák kvergörnksdaggoknak (kb. annyit tesz, mint „csúnya, ronda bácsi”) nevezik és még az észországi kiscsoportos óvodások is mélyen elítélik őket. Az észországi nővédelmi szervezetek már évek óta követelik, hogy kormányunk tegyen valamit a kvergörnksdaggok törvénysértései ellen!

Sajnos azonban a kormányunkban sem bízhatunk teljes mértékben. Bár már a kormánytagok 75 %-a nő, a maradék pedig a nőjogokra esküt tett skörgerk, úgy tűnik, hogy nem mindenki teljesen őszinte. Tavasszal 6 héten keresztül tartó cikksorozatban állították pellengerré az észországi lapok az egyik külügyi miniszterhelyettesünk viselt bunkóföldi ügyeit: több tanú is igazolta, hogy az ilető skörgerk egy alkalommal felszólító módot használt! A kedélyek csak akkor nyugodtak le, amikor a bűnös miniszterhelyettes posztjáról lemondott, főműsoridőben bocsánatot kért, majd nyilvánosan megkorbácsolta magát.

Most pedig, befejezőül a brårdyppefterssrökk receptje!

Végy fél liter förvatenkommot (talán víznek fordítható, de ez nem pontos, mert a fejlettebb észországi vízben a fejletlenebb magyarországihoz képest eggyel kevesebb hidrogénatom van molekulánként a globális felmelegedés elleni harc jegyében) és forrald fel! Tegyél beletröggösåndskot (lisztet), majd csomómentesen keverd el. Ezután adj hozzá vekkendöggöt (most nem emlékszem a pontos magyar szóra, de azt hiszem, hogy ez magyarul a vaj), ami Észországban a kvörtydågg (tehén) által kibocsátott folyadékból készül. Aztán formáljunk a masszából gombócokat, tegyünk a közepérevangasdkokkot (lekvárt) és süssük meg. Észországban rendkívül nagy a vangasdkokk-választék: van sárgabarackból, málnából (målnåkkösk) és sütőtökből.

Fogyaszd frissen vagy kihűlve. A lényeg, hogy mosolyogj evés közben, s gondolkodj a nők jogain.

Jó étvágyat!

Elrettentésül a következő képen egy elnyomott bunkóföldi asszonyt látunk, aki férje parancsára kisminkelve és férfiigény szerint felöltözve süteményt kénytelen felszolgálni a disznó skörgerkeknek!!!

deliza

)