Soros zsoldosai

By | 2014-09-18
Megosztás:

A Norvégiai Köztársaság kormányának magyarországi alkalmazottai (akiket a ballib nyelv, ismeretlen okokból, „civileknek” csúfol) jutott eszembe a vonatkozó bulgáriai párhuzam.

Bulgáriában a jelenség évtizedes immár.

Annyira, hogy Soros nevéből mára a bolgárban köznév lett: соросоид, magyarul: sorosoida, azaz kb. Soros-zsoldos. Miért Soros nevéből? Az ok egyszerű: ő csinálta Bulgáriában az első alapítványt, melynek fő tevékenysége a politizálás. Azóta persze sok más hasonló nyugati alapítvány is lett, de a bolgár köznyelv a nem Soroshoz kötődő alapítványok által fizetett „civileket” is sorosoidáknak nevezi.

Mi a sorosoida? Jellemzően ez olyan ember, aki se nem dolgozik, se nem tanul, se vállalkozással nem foglalkozik. Magyarul: munkanélküli. De nem azért munkanélküli, mert peches volt és munka nélkül maradt, hanem azért, mert ő direkt ezt az életmódot választotta. Mint Lenin hivatásos forradalmárai egy évszázaddal ezelőtt.

Mit csinál a sorosoida? Tüntet, nyilatkozik, interjút ad, szervezkedik. Mindig a „helyes” cél érdekében, azt meg, hogy mi a helyes cél, mindig a „központban” döntik el.

A sorosoida korlátlan költségkerettel rendelkezik. Bármikor képes méregdrága profi hangosítást biztosítani az 50-60 fős tüntetéshez. A tüntetésre bármit el tud hozni, pl. ha kell, drága zongorát. Képes óriáshirdetéseket megjelentetni, neves énekeseket felléptetni komoly gázsiért. Képes sátortábort verni és abban napokig etetni-itatni
a résztvevőket. Semmi gond neki bármikor elugrani Amerikába, Nyugat-Európába, se az utazási költség, se a szállás költsége nem okoz semmilyen problémát.

pn

Mivel a sorosoidák száma pár ezer csak, nem tudnak önmaguk sokezres tüntetéseket szervezni. De ezt megoldja a pénz. A sorosoida arra is képes, hogy órabért fizessen bértüntető statisztáknak.

Ha keménykedni kell, akkor a sorosoida képes középületet elfoglalni, barrikádot emelni, művért önteni saját magára, majd tiltakozni a „rendőri erőszak” ellen. Ha meg éppen a lágyabb arculatot kell felmutatni, akkor semmi gond kutyát sétáltató ártatlan kisgyerekeket felvonultatni.

pr

„Békeidőben”, amikor nem kell tüntetni, a sorosoida nyugodtabb életet él. Ilyenkor médiakampányokat szervez, manipulál. A sorosoida ugyanis profi manipulátor. Az 500-800 fős tüntetést százezresnek mondja, a többezrest meg forradalomnak. Ő a nép lelke, a többség véleménye őt hidegen hagyja, hiszen a többség idióta és nem ismeri saját érdekeit. Az Alapítvány jobban tudja mi jó a népnek, s aki ezt kétségbe vonja, az nacionalista, kommunista, náci, fasiszta, vallási fanatikus, demagóg populista, retográd erő, vagy bármi más, a lényeg: az ilyen nem a „haladás” és „Európa” embere. Márpedig a „haladás” és „Európa” feltétlen értékek, melyekért mindent meg kell tenni.

A sorosoida bármit megtehet, egyetlen korlát van: gazdáinak akarata. Ha ebben félrelép, vége örökre a pénznek és az édes életnek.