Sztálin emlékműve

Megosztás:

A sok alternatív valóság között a minap a 22033. számúból volt élményem, s különösen egy furcsa épület fogta meg képzelemet.

Ez a valóság a II. vh. idejéig azonos a valóságunkkal.

Az eltérés az, hogy Anglia és az USA kimaradt a II. vh-ból, azt csak Németország és a Szovjetúnió között zajlott le. S a szovjet csapatok győztek erőteljesen, nemcsak Berlint vették be, hanem egész Európát is, Anglia és pár semleges állam kivételével.

Ez a sokkal nagyobb szovjet tömb máshol is sikeresen szerzett magának szövetségeseket, az egyik Brazília volt, mely a kommunista rendszert választotta. Németország itt 1944. április 4-én kapitulált.

Sajnos a pontos részleteket nem tudom, nem kaptam elegendő információt ebből a valóságból. A lényeg az, hogy a brazil kormány a Baktérítő és a 44:04-04-es fok kereszteződésében felépítette a hatalmas Sztálin Dómot – Domo de Stalin -, mely egy 444 méter magas struktúra, hatalmas félgömb, melyből egy 1944 méter hosszú út halad a tengerbe, végén pedig egy 1944 méter magas Sztálin szobor van. S lifttel fel lehet menni a tetetjére, azaz egyfajta idegenforgalmi látványosság is.

Sajnos nem tudok rajzolni, de megmutatom, hogy ez a hely ma hol van, emlékeim alapján a következőre saccolok: