Tanácsok lányoknak, asszonyoknak

By | 2013-02-22
Megosztás:

Preema írása.

*

A divat – az öltözködésben – jó dolog, de sokan félrértik.

A divatiparág fő célja a kiszámítható tervezés. Jellemzően az éppen olcsó anyagok eladása a cél. Minden más másodlagos.

Tehát anyagszempontból az divatos, ami éppen olcsó. De az anyagokkal ne is foglalkozzunk annyira, mert mindenkit sokkal jobban érdekel maga a ruha típusa.

A legtöbb nő sajnos nincs tisztában az alapelvekkel sem. Én most felsorolnék egy párat.

Nem minden ruhatípus jó mindenkinek. A divat szubjektív fogalom, mi is alakíthatjuk. Ha valami nem nekünk való vagy nem kedveljük, ne vegyük fel!

A túl sok meztelenséget hagyó ruha nem érdekes. A közvélekedéssel ellentétben, kevés férfi díjazza a túl meztelen nőket. Sokkal nagyobb hatás érhető el a testet takaró, de szexis ruházattal. A nagyon pici miniszoknya szinte senkinek sem áll jól, sőt egyenesen nevetséges lehet. Úgyszintén a mindenáron való köldökmutatás sem alkalmas a legtöbb esetben.

A legtöbb nő átlagos. Nagyon kevés az eleve szép és eleve csúnya nő. A nők 80-85 %-a átlagos, s bizony az öltözködéssel kerül be a „csúnya” vagy a „szép” kategóriába.

Nagy tévedés, hogy annak, aki „természetesen szép”, nincs szüksége kozmetikára, sminkre. Ez minden nőnek kötelező. Csak az elvadult feministák tagadják ezt. A smink, a kozmetika mindenkinek javítja kinézetét, kiemeli pozitívumait.

Ami viszont a műtéteket illeti, szigorúan csak orvosi okokból ajánlottak. A legtöbb nő azt hiszi, hogy az átlagférfi erre bukik, pedig valójában nincs így: a legtöbb férfi antiszexinek tartja a szilikonbetéteket.

A férfiöltözetek viselése nők által ma már nem számít különlegesnek, azonban vigyázzunk a szélsőségekkel. A legborzasztóbb példa a férfi szövetnadrágot viselő nő.

A testalkat nagyon fontos. Aki kövér az ne viseljen nagyon simulós ruhát, de túl széleset sem, mert ez sátorként hat rá.

Az extrém divatokat mellőzük. A nyári csizma, a 15 centis holdjáró cipő mindenkin rosszul áll. Ide tartozik a buggyos nadrág is, melyben mindenki úgy néz ki, mintha becsinált volna.

Az átlátszó ruhadarab csak megfelelően kombinálva előnyös. Itt ismét a túlzott meztelenség értelmetlenségére hívnám fel a figyelmet.

Nem való nőnek a tetoválás. Kivétel csak a hennaminta lehet, nem eltúlzott méretben. Ugyanígy abszurdum a testékszer: kellemetlen a szájon, köldökön. Viszont a fülbevaló kötelező. Fülbevaló nélkül a nő elveszti nőiessége egy részét.

Ami a többi ékszert illeti, előnyösek a gyűrűk, a karperek és nyakláncok. Jó testalkatú nőkön, különösen ha alacsonyabbak, jól mutat a vékony bokalánc is.

A szemüveg demonizálása nagy hiba. A legtöbb nőnek jól áll a szemüveg. Csak a nagyon vastag üvegű és előnytelen formájú szemüvegeket mellőzzük.

A rövidnadrág nem jó viselet nőknek.

A kiegészítők nagyon fontosak. Ajánlott: övek, sálak, csatok.

Igyekezzük mellőzni a túl gombos felsőket. A gombos kardigán legfeljebb cölibátusban élő hölgyeknek alkalmas viselet. Kardigánból mindig cipzárosat vásároljunk.

Még sorolhatnám, de a legfontosabb pontokra igyekeztem korlátozni magamat.

Végül pár példa a hibás öltözködésre. Az 1. képen a szilonbetét rondaságát láthatjuk egy túlzott kivágással kombinálva. A 2. képen egy kertészlegény és egy protestáns lelkész nevettető kombinációját látjuk. A 3. képen a jól kiválasztott felső ruházatot totálisan elrontja az alsó ruházat. A 4. képen egy munkába induló vízvezetékszerelőt csodálhatunk meg. Az 5. képen egy kertet locsolni induló katonát látunk. A 6. képen pedig egy halipari dolgozó jelenik meg.

822