Telefon Ákos

Megosztás:

Sosem szerettem Ákost. Ez a stílus idegesít. Az úgynevezett mély mondanivalós énekes-dalszerzős kategória idegen számomra, nekem ez giccs. Az egyetlen viszonylat, melyben elviselem ezt az a latin-amerikai, de ott se ez a kedvencem.

Most viszont szimpatikus lett Ákos, mert ki merte mondani a saját álláspontját, bátran, a nap erőseivel szemben. Ezért le a kalappal. Hozzáteszem: szerintem eltúlozta a mondandóját, nem is tudok vele egyetérteni ebben az alakban.

Az meg, hogy a Magyar Telekom szerződést bontott vele, az teljesen lényegtelen. Jól ismerem a nagy cégek politikáját ilyen ügyekben. A nagy cég egyetlen szempontja ilyen ügyekben az üzletmenet elősegítése. Ehhez a legbiztosabb a nap erőseihez, konkrét esetben a liberális véleménydiktátorokhoz igazodni, ebben van ugyanis a legkisebb veszély.

Tévednek mind a liberók, mind a fideszesek, hogy azt gondolják, a Magyar Telekom valamiféle eszmei-ideológiai alapon döntött. Nem igaz. A cégvezetőség egyszerűen kiszámolta: potenciálisan nagyobb kárt tud okozna a cégnek a hiszteroliberálisok bojkottja, mint a jóval gyengébb fideszes Ákos-rajongók neheztelése. Ennyi az egész.

A megoldásra ismét Antall híres mondása ad kulcsot: fideszes Ákos-rajongók, legyetek szívesek fontosabb tényező lenni a hiszteroliberálisoknál, s akkor legközelebb az óriásszponzor is a ti érdekeiteket fogja előnyben részesíteni.