Tombolnak az elnyomók

By | 2020-08-02
Megosztás:

Mindig jó hír, amikor az ellenség pánikolva tombol.

HaFr, megbízott blogger a nemzet totális lepolgárosítására és liberálissá züllesztésére őszinte cikket írt: maga is belátja, hogy tervei esélytelenek.

a cikk rövid, íme teljes egésze

A szerző következtetései helyesek. Egyrészt a hatalom egyre gyengébb és bizonytalanabb. A brüsszeli csúcsoligarchia képtelen akaratát rákényszeríteni saját félperifériájára, a kényszerpolgárosodás elmaradt, hiába igáznak le minket immár 30 éve.

A kétsebességes Európa pedig csak varázsszó: a központi elnyomó hatalom tehetetlenségét jelzi. Valódi jelentése: nem képesek immár annyi forrást elvenni a magállamok a félperifériától, azaz az eredeti EU-ötlet elbukott.

A kimenet két dolog lehet: ahogy a szerző írja, kizárják a félperifériát, de ennek sok értelme nem lenne, mert ezzel még jobban csökkenne a nyugati lopási potenciálja, tehát a valószínűbb, hogy – s ezt is írja a szerző – a magállami elitek utolsó próbálkozást tesznek a kelet-európai komprádor-liberális helyi elit visszasegítésére a hatalomba.

Trump esetleges veresége valóban segítené ezt. Ezért is kell mindent megtennünk győzelméért, akkor is, ha sok dologban nem értünk egyet vele. De természetesen Trump veresége se adna akkora erőt adni a brüsszeli oligarchiának, hogy képes legyen a helyzeten radikálisan változtatni. Ez esetben egyszerűen a harc keményebb és hosszabb lesz.