Ungváry megint tombol

By | 2022-11-28
Megosztás:

Talán a legviccesebb ballib megmondóember az igazikonzervatív Ungváry Rudolf elvtárs. Ő tulajdonképpen a kiábrándultfideszes archetípusa, amolyan ős-MZP, a Soros Magyar Hangja korai verziója. Csak míg pl. Gulyás Balázs csak pár éve döbbent rá, hogy mindenben Gyurcsánynak van igaza, Ungváry elvtárs erre már 25 éve rájött. Azóta folyamatosan mindig 100 %-ban egyetért az éppen aktuális ballib direktívákkal. Szóval ballibül: Ungvári moderneurópaijobboldali, igazijobboldali, igazikonzervatív, igazikeresztény.

Igyekszem őt mindig követni, mert sokat lehet röhögni rajta. Ráadásul annyira fanatikus, hogy szinte mindig sikeresen addig hergeli magát, hogy az már vígjátékszerű. Szóval mindig képes jó kedvet hozni.

Most is remekelt. A végefelé már az egyébként párthű neves ballib megmondóember Dési János is kissé fideszesnek és fasisztagyanúsnak tűnik hozzá képest, ugyanis megpróbálja többször is a valóság talajához közelíteni interjúalanyát – persze sikertelenül, Ungváryra ez úgy hat, mint testépítőre a bedurrantó szer.

Háromnegyed óra, de érdemes végighallgatni, mert gyöngyszem.

A fő témavonal: mi a megfejthetetlen rejtély magyarázata, hogy szinte a teljes magyar lakosság hozzáfér a Zorbán hatókörén kívül eső médiatartalmakhoz, lásd mindenkinek van valamilyen internet-hozzáférése, mégis a csúnya magyarok nem olvassák, nézik, hallgatják a ballib tartalmakat. Az adás persze nem fejti meg ezt, de Ungváry sikeresen eljut oda, hogy Szálasi jobb ember volt, mint Zorbán.

Van egy rossz hírem ungváryék számára: addig jó, míg a többség nem néz a neten ballib tartalmat, mert ha ezt elkezdené, ezzel jelentősen csökkenne a ballib szavazótábor.

Én pl. a ballib tartalmak fanatikus fogyasztója vagyok, valószínűleg pl. benne vagyok a Klub Rádió 100 leghűebb hallgatóinak listáján is. Ennek hatása rám: mindig amikor valamilyen fideszes marhaság elkedvetlenít, gyorsan észhez térek, mert konstatálom: lám, ezek lennének hatalmon, ha nem lenne a Fidesz.