Vége a kampánynak

By | 2019-11-11
Megosztás:

Most hogy vége a kampánynak és az összefogdosásnak, a ballib tábor lazább részei, a ballib tábor marginálisai ismét szabadnak érzik magukat, s alaposan meg is kezdték saját táboruk fősodrának kritizálását. Néha meglepően anyagok születnek.

Három ilyen média van, melyet érdemes nézni manapság. A balos szocdem Új Egyenlőség, a sztálinista kommunista Eszmélet, s egy újabb média, az újkommunista Tett.

A Tett merész leleplezést közöl saját értelmiségéről. Magyarországon a professzionális-menedzseri osztály – erről szól a cikk – szinte teljességében ultraliberális, így a ballibekre szavaz. S sose szavazna valódi baloldali pártra, számáre a valódi baloldal bunkók, mucsaiak, antiszemiták, fasiszták gyülekezete. Ezért a cikk által felvetett kérdés Magyarországon eleve tárgytalan.

Az Új Egyenlőség még merészebb. A „közbeszélgetés” három fő pontja:

  • a magyarországi baloldal nem baloldali, hanem liberális,
  • a nemzetközi gazdasági hatalmi elit emberei 3-szor nagyobb arányban található meg a „baloldalon”, mint a „jobboldalon”,
  • bár a Fidesz se szakított a „neoliberális” kurzussal, azt mégis sikeresen újratárgyalta az ország érdekében a nemzetközi tényezőkkel.

Kiváncsi vagyok, mikor fogja „kideríteni” róluk valamelyik ballib megmondóember, hogy Zorbán pénzeli őket.