2000

By | 2021-06-10
Megosztás:

2000 annak az éve volt, amikor a Fidesz rádöbbent: el fogja veszteni a következő választ. Azonban nem a helyes következtetés lett ebből levonva, hogy szükség van saját médiákra.

Két részben kezdett a kormányzat tevékenykedni.

Először is jelképes politizálás a nemzeti érzelmű tábor felé. Erre azért volt szükség, mert e tábor számára a Fidesz még mindig liberálisgyanús volt. Ez a kampány teljesen sikertelen lett, éppen a médiaháttér hiánya miatt, hiszen az ellenséges médiák így csak a hibákat emelték ki.

Másodsorban pedig elindult az egységes jobboldal kialakítása, amiből azonban csak Kisgazdapárt ledarálása sikerült, a folyamat 2000-ben kezdődött el. Többek között el lett felejtve az 1998-ban még a Kisgazdapártnak ígért köztársasági elnöki pozíció.

A legidiótább a polgározás volt, valaki kitalálta, hogy a „polgár” egy varázsszó.

A kormány kampánya minden tekintetben sikertelen lett, minden közvéleménykutatás szerint hatalmas lemaradásban volt a Fidesz az MSZP-hez képest.

ebben a házban vásároltunk lakást 2000-ben

Az év fő médiaeseménye a nyári napfogyatkozás volt.

A fő kamuvita pedig arról szólt, hogy 2000 az a XXI. sz. első éve vagy a XX. sz. utolsó éve. Erről az akkor már működő netes fórumokon a hozzászólók napokig képesek voltak vitázni.