A 12 legidegesítőbb magyar

By | 2015-10-15
Megosztás:

Az utóbbi negyedszázad legidegesítőbb közéleti személyiségei.

A listába direkt nem tettem aktív, vezető politikust, ugyanis ha ezt tettem volna, csak belőlük állna a lista.

*

12.

Sas József (1939-) – az izzadságszagú magyar humor atyja.

A Kádár-rendszer utolsó éveiben Lenint simogatott, aztán gyorsan igazodott a ballib vonalhoz – mindig tehetségtelenül. Humorként akarta eladni az íztelen-szagtalan, dögunalmas politikai nézeteit, melyre a legjobb meghatározás: hányással terített, nihilizmussal kevert ultraliberalizmus.

Legutolsó vállalkozását, a Mikroszkóp Színpadot csak az mentette meg, hogy nem csak ő szerepelt benne.

11.

Andrassew Iván (1952-2015) – a lánglelkű cenzor.

Régivágású ballib megmondóember volt, aki szerint az igazi szólásszabadság azt jelenti: csak ballib vélemények hangozhatnak el. Szerinte a nem-ballib vélemények tiltása nem cenzúra, hanem felelősségteljes magatartás.

Saját magás messiásnak hitte, s képtelen volt belenyugodni, hogy ezt nem mindenki látja így.

10.

Lovas István (1945-) – az antiszemita alijázó.

Képtelen feldolgozni saját zsidó mivoltát, ezért ezt antiszemita összeesküvéselméletekkel kompenzálja, tahó stílussal megöntve. Minden mögött izraeli és zsidó mesterkedést lát.

9.

Vágó István (1949-) – a liberális hisztéria mosolygós arca.

Képtelen feldolgozni, hogy a nem mindenki ballib, aki ért valamihez. Szerinte sorcsapás, hogy vannak olyan művelt, tájékozott emberek is, akik nem hisznek a ballib eszmékben. Ezt az ellentmondást csak úgy képes feldolgozni, hogy az egész világot fasisztának mondja.

8.

Hofi Géza (1939-2002) – a Kádár-kor szelepe.

Sajnos a demokrácia beköszöntéhez azonban képtelen volt alkalmazkodni. A szólásszabadságot a korlátlan trágárkodás és gyalázkodás szabadságaként értelmezte, a szabad véleményt pedig a ballib eszme feltétlen, alávaló kiszolgálásaként. Tehetséges humoristából idős korára tehetségtelen és trágár politikai szónok lett.

7.

Nagy Bandó András (1947-) – a magyar ballib Coelho.

Rendszernyaló, közhelypuffogtató bérhumoristaként kezdte a kommunizmus alatt, majd folytatta ezt ballib bérencként. Álmondanivalók és ökörségek – ebben volt a legjobb.

Jó hír vele kapcsolatban: 60 éves korában szakított korábbi életével, s elkezdett önállóan gondolkodni. Azóta ezért ki is tagadta őt a ballib agytröszt.

6.

Bayer Zsolt (1963-) – a büdösszájú terminátor.

A ballib eszme fanatikus hívéből a Fidesz fanatikus híve lett, átmenet nélkül. Óriási teher minden eszme számára, melyet éppen támogat. Éles eszű elemző, sokszor helyesen is lát a dolgok mögé, de helyes elemzéseit is olyan mértékű bunkósággal adja elő, hogy az mindenkit elriaszt és elgondolkoztat, vajon nem az ellentétes álláspont igaz-e.

5.

Debreceni József (1955-) – a robotszolga.

Képtelen önállóan gondolkodni, mindig szüksége van egy tévedhetetlen vezérre, ez egyszer Antall, majd Orbán, aztán Gyurcsány. Sosem kételkedik éppen aktuális vezére egyetlen szavában sem.

Egyszer képes volt értelmes cikkeket írni, de ezt azóta sikeresen leküzdötte.

4.

Bartus László (1961-) – a ballib-kurucinfós blogger.

Fanatikus szektatagból fanatikus ballib lett, aki mindenhol az alvó ellenséget keresi. Mára megtalálta az ellenséget Magyarország teljes lakossága személyében, ebbe beleértve az az összes ballib pártot és az összes ballib megmondóembert is. Minden mögött fasiszta katolikusokat és muszlim terroristákat lát. Az egyetlen ember, aki szerint még Gyurcsány is része a katolikus-fasiszta-orbánista összeesküvésnek.

Ötven darab fanatikus hívével együtt évente megalapítja az egyetlen magyar demokratikus pártot, majd feloszlatja azt, miután befurakodott ellenségeket talál benne, s aztán újra pártot alapít.

Szerinte a kereszténységgel a fő baj, hogy az nem egy zsidó szekta.

Orbánnál csak egy embert utál jobban: korábbi messiását, Németh Sándort.

3.

Iványi Gábor (1951-) –  az antiorbánista vallás megalapítója és főpapja.

Azt hiszi, hogy a kereszténység fő feladata az ultraliberális propaganda terjesztése. Az úgynevezett tolerancia nevében hajlandó Krisztust is megtagadni. Diktatúrának hallucinálja, ha nem kedvenc pártja nyert választást. Időnként fél napot éhségsztrájkol.

2.

ifj. Hegedűs Lóránt (1968-) – a díszmagyar álpap.

Iványi Gábor ellentétes tükörképe, azzal az eltéréssel, hogy szerinte a kereszténység fő feladata nem a liberalizmus, hanem a szélsőjobb eszmék terjesztése.

Hatásosabb fegyver a kereszténység ellen, mint száz állig felfegyverezett ateista. Mindenhol ott van, ahol kárt lehet okozni a kereszténységnek, s ilyenkor fáradtságot nem ismerve munkálkodik.

1.

Balavány György (1968-) – a magyar főateista.

Ateista blogger, aki fanatikus fideszesből fanatikus ballib lett, s eközben szakított Jézussal is. Életcélja a kereszténységből valahogy ultraliberális szektát fabrikálni, ha lehet homokos értékrenddel.

*

Bocs, FSP, hogy nem tettelek bele a listába: még dolgoznod kell, hogy kiérdemeld!