A keleti fronton

By | 2024-02-23
Megosztás:

Aki csak a liberális médiákat olvassa, az nem érti: hogyan lehetséges, hogy az orosz csapatok február 18-án felszabadították a Donyeck megyei Avgyejevkát.

Hiszen másfél éve minden arról harsog: az oroszoknak nincsenek embereik, a veszteségek 101 %-osak, technika sincs már, eleve a még megmaradt orosz katonák – mind ferdeszemű sárgás aljanépek azok is, jakutok, tuvaik, analfabéta emberevők – részegen kóborolnak és mosógépeket lopnak.

Az egyik verzió szerint az orosz vezetés begyűjti a lopott mosógépeket, s belőlük fegyvert állít elő, íme pl. egy Föld-körüli pályára állított katonai mosógép:

A másik verzió persze közelebb áll a valósághoz. Egyszerűen az orosz katonák motiváltabbak az ukránoknál: ami logikus, mégis csak jobban mobilizál a hazáért és a családért való önvédelmi harc, mint a NATO-makákókért és a szivárványos lobogóért való felesleges öldöklés.

Egyébként, minden híresztelés ellenére, Avgyejevka bevétele jelentős eredmény. Egyrészt rés keletkezett a 2014-ben kiépített ukrán védvonalban, másrészt jól jártak a donyeckiek: eddig ugyanis innen lőtték a várost az orkránok.