Alternatív Pozsgay

By | 2015-11-25
Megosztás:

Régi kedvenc szórakozásom az alternatív történelem. Azaz események végiggondolása egyetlen eltérés alapján a tényleges helyzethez képest.

Most az alternatív Pozsgayról fogok írni.

Az alternatív történelemben Pozsgay maradt volna 1990 után az MSZP-ben, s támogatta volna az MSZP liberális irányba való reformját, máig meghatározó politikusa lenne a ballib oldalnak. (A valódi történelemben Pozsgay már a rendszerváltozás előtt a nacionalista ellenzékkel volt barátságban, segített az MDF megalakulásánál, 1990 végén pedig szakított a liberálissá vált MSZP-vel, 1997-ben az MDF tagja lett, majd 2005-től formális párttagság nélkül a Fidesz egyik fontos személyisége lett.)

Mit mondana ma róla Fidesz és a fideszes médiák? Azt, hogy egy a sok hazaáruló, nemzetellenes ballib komcsi közül. A Fidesz máig büszke lenne rá, hogy 1989-ben megakadályozta Pozsgay köztársasági elnökké választását, majd 1990-ben egy fideszes verte meg Pozsgayt egyéni választókerületben (1990-ben Szájer József verte meg egyéniben Pozsgayt, Sopronban).

Mit mondanának ma róla a ballibek és médiáik? Ő lenne a kettes számú, aranyos, nagybetűs Árpi bácsi, sőt lehet, hogy „Árpi bácsi” lenne a kettes számú arany Pozsgay. A ballib megmondóemberek máig hisztiznének, hogy nem lehetett ez az arany ember köztársasági elnök, se 1989-ben, se 1990-ben, s helyette  a szemét Antall a másodrendű, színtelen Gönczöt nevezte ki elnöknek.

Vicces, nem?