Az EU második legszegényebb helye Magyarország

By | 2022-12-25
Megosztás:

Az ilyen statisztikák tipikusan semmit se mondanak.

Érdemes a kamuadatokat tanulmányozni. Pl. „megtudhatjuk” belőle:
– messze a legjobb az élet Kelet-Európában Litvániában van,
– Románia lehagyta nem csak Zorbánisztánt, de a liberális bezzegállam Észtországot is,
– de még a nyugati adatok is „bűzlenek”, lásd azonos az életszínvonal Németországban és Svájcban.

Szerintem az adatok úgy születtek, ahogy pár éve egy ismerősöm dolgozott egy bulvárlapnál. A feladata az volt, hogy átnézett angolnyelvű paranormális kamuhíreket, majd ezekből szerkesztett valamit, pl. „4-méteres óriás terrorizálja a lakosságot Guatemalában”. Aztán egy nap plusz feladatot kapott, ő lett a lap asztrológusa. Hozzá is fogott, csinált 12 pársoros „elemzést” olyan „Ma fontos esemény fog Önnel történni. Ne habozzon élni a lehetőséggel, de legyen körültekintő.” stílusban, aztán randomnumber generátorral számokat hozott létre, a 12 leírást szétosztva. Így lett meg a különböző állatövi jegyek napi „horoszkópja”.

De az is lehet, hogy ez egy „független” jelentés. Értsd: Soros gazda alapított 2 céget, aztán az egyiket megbízza az EU, s az aztán a másikra hivatkozik. Mindig érdemes megnézni a „független” adatsorok forrásait, szinte minden esetben valamilyen hasonszőrű „független” szervezet áll a lánc végén.

Egyébként az ilyen jelentések hasznosak. Jól mutatják mi a nagyurak pillanatnyi kedve, éppen kit szeretnek és kit gyűlölnek. Más értékük nincs.