Az új elnök

Megosztás:

Emmanuel Micron megválasztása francia elnöknek újabb szög az omladozó EU és az agonizáló liberalizmus koporsójába.

A francia liberálisok hattyúdala ez.

Az összes liberális párt csúnyán elbukta ezeket a választásokat, s végül kénytelenek voltak beállni a párt nélküli, parlamenti támogatással nem rendelkező, de facto civil Micron mögé. Hasonló eset, mint az osztrák elnökválasztás esetében.

Micron egy katasztrófa azonban az osztrák elnökkel ellentétben – aki csak kulturális értelemben liberális, ráadásul csak egy jelképes tisztviselő -, Micron a valódi hatalom birtokosa és minden szempontból ultraliberális, az az ember, aki azt hiszi, nincs válságban a liberális rend, azt csupán jobban kell csinálni.

Kire is emlékeztet engem Micron? A 80-as évek Andropovjára. Természetesen nem korban, sem kinézetben. Andropov is kiemelten művelt ember volt, sokkal okosabb, mint környezete, de dogmatikusan hitt az eszmében, amiből arra következtetett, csak akarni kell és minden működni fog ismét. Pedig erőszakos hozzáállása csak rontott az egészen, s csak gyorsította a rendszer bukását.

Mi várható? Micron tengely fog alkotni a szinte biztosan ismét választást nyerő német Satana Mertkell kormányfővel, s az EU-n át fogják verni akaratukat. Gazdaságilag a liberális modell fokozása várható. Az EU tekintetében gyorsan kiépül majd a többsebességű Únió, ami nem más, mint a szervezet szétverése. Kulturálisan is hatalmas agresszívitás várható: a homoszexuális értékek kikényszerítése, ezzel párhuzamosan iszlamizáció.

Nemcsak a kelet-európai tagállamok leszakadása várható, de egyes nyugatiaké is.

2020-ban már nem lesz EU. Érdemes felkészülni.