Éghajlatalarmizmus

Megosztás:

Alapvetően az egész éghajlatalarmista szemlélet téves, mindez a felvilágosodás, a reformáció, a liberalizmus káros hatása, mely az emberből istent csinált, s komolyan elhittte, az ember körül forog minden,

Nem, a természetnek nem célja, hogy az elkényeztetett modern ember minden vágyát kielégítse. Igen, az ember harcolhat a természettel, ehhez joga van. De abszurd az a nézet, hogy ami kicsit is eltér az ember kényelmi zónájától, az már azonnal szélsőséges.

A Föld történetében sokkal szélsőségesebb éghajlati változások is voltak, ez a nagy tény, csak a modernitás előtt senknek eszébe nem jutott emiatt panaszkodni, sőt ebből globáls ideológiát gyártani.

Pedig az akkori embereknek sokkal korlátozottabb lehetőségeik voltak a kedvezőtlen éghajlat ellen védekezni!

Az i. e. III-V. században az európai éghajlat a mainál melegebb volt. Aztán lehűlés a X. századig, majd ismét melegedés a XVI. századig, aztán lehűlés a XIX. századig, majd azóta ismét melegedés.

De a korábbi korokban is. Az i. e. IV. évezred végére hatalmas melegedés lett, kiszáradt Észak-Afrika nagy része, ekkor alakult meg az első egyiptomi állam, ugyanis a korábban szétszórt lakosság kénytelen volt a Nílus köré telepedni. 

Ugyanez korábban Mezopotámia esete.

De a történelem előtti korokra is igaz ez.

Az ősember tudott alkalmazkodni a maga primtív eszközeivel, mi meg nem? Ki hiszi ezt el?

Az éghajlatalarmizmus egy hamis tanítás. Új, liberális, vallásszerű valami, célja az emberek átverése.