Eurovíziós dalfesztivál

Megosztás:

Vége az eurovíziós dalfesztiválnak.

Nyert a dögunalmas svéd dal. Egyetlen okból: hogy ne az orosz dal nyerjen.

Politikai ok. A dalfesztivál mögött komoly üzleti érdekek állnak.

Múltkor, a tavalyi fesztiválon a homoklobbi túl messzire ment: nyert egy perverz emberszabású, s az orosz csajokat kifütyölték. A dalfesztivál vezetése komoly bajba került, nem volt kizárt egy orosz bojkott sem. Ha pedig Oroszország bojkottál, az hatalmas piacvesztés lenne, amit a dalfesztivál nem engedhet meg magának.

Így idén fel lett szerelve a füttysemlegesítés a nézőtéren, hogy a közönség között többségben lévő homokosok óbégatása ne hallatszódjon a közvevetítésben.

S az orosz előadót kihozták másodiknak. Picit visszaléptették a homoklobbit.

Emellett Ausztria büntetésből az utolsó helyek egyikét kapta. Ugyanis a homoklobbista osztrák szervezők túlságosan aktívak voltak, még egyes bécsi közlekedési lámpákat is átcsináltak perverzre. S tízpercenként szót kapott a szakállas álnő szörnyeteg: SOHA eddig nem szerepelt ilyet sokat a fesztiválon az előző évi nyertes!

Ez így kielégítette az oroszokat is, s a perverzeket is. A dalfesztivál vezetése megtalálta az arany középutat.

Ami pedig a magyar résztvevőt illeti, katasztrofális volt. A Bogi, úgy tünik azt hitte, valamiféle politikai dalfesztiválon van. Még a háttérénekesek is vigyázban álltak. Utoljára ilyet a 80-as években láttam, keletnémet ifjúkommunista dalfesztiválon. Ezzel az erővel az Anyám tyúkját is elszavalhatta volna zenei kísérettel – az ugyanúgy alkalmatlan lett volna. Ez pont olyan, mint amikor pár éve operaénekes lépett fel a döntőben, s sikeresen megszerezte az utolsó helyek egyikét. Pedig sokkal jobban énekelt, mint az összes többi résztvevő. Csak éppen nem oda való a stílus.