Gyurcsány

By | 2017-11-06
Megosztás:

Megbolondult ez a Gyurcsány?

Rombolja a ballib egységet, népszerűtlen témákat vesz elő. Látszólag értelmetlen az egész.

De nem az, ha megnézzük alaposabban. Gyurcsány talán az egyetlen profi ballib politikus.

Mint ilyen jó hadvezérként viselkedik. A jó hadvezér sose tűz ki megvalósíthatatlan célokat. Ilyen megvalósíthatatlan cél Orbán leváltása. Ez azonban csak egyetlen módon lehetne megvalósítható: ha a ballib pártok elfogadják a Jobbik vezető szerepét az ellenzékben. Ez azonban öngyilkosság lenne számukra.

Mi is a helyzet valójában? Magyarországon van egy stabil 10 %-nyi liberális szavazó. Ezekért küzd most egymással Gyurcsány, az MSZP, az Együtt-PM, s a Momentum. Ennyi az egész.

Ez a réteg eddig is rossz szemmel nézte, hogy az MSZP és az Együtt végül elfogadták, hogy a határontúli magyarok nem idegenek. S most ez a réteg ujjongva foagdja Gyurcsány xenofób szövegét. Ahogy ugyanez a réteg átjkozta az MSZP Botka-féle balra nyitási próbálkozását is. Gyurcsány mindezt egyesíti: ő az, aki biztosítja a tiszta liberális elveket, ráadásul még mindezt képes „baloldal” címke alatt el is adni.

Ennyi az egész. Nem Orbán legyőzése a ballib kampány célja, hanem az, ki legyen a 2018-os vereség után a ballibek egyedüli vezetője.