Képtelenek ezt elengedni

By | 2022-04-20
Megosztás:

Ezt most csak közvetett módon tudom. Nincs felesleges évi 75 euróm, hogy előfizessek a Magyar Narancsra. Eleve nem is lenne érdemes, nem mondanak semmit mást, mint amit az ingyenes ballib médiák. Nem ellenzem teljesen a fizetést, de azért elvárok valamit érte.

Szóval köszönet a Mandinernek, hogy megosztotta ezt a gyöngyszemet.

A kulcsmondat: azért nyerte a Fidesz a választásokat, mert „Márki-Zay Péterről sikerrel hitette el széles körben, hogy Zelenszkij elnök és a többi zsidó megbízásából Magyarország vérbe borításán munkálkodik„.

A ballib agytröszt legnagyobb bánata, hogy Orbán elvette tőle pár éve aduászát: az antiszemitizmus elleni küzdelmet. S máig próbálkoznak ezt valahogy visszaszerezni.

Az agytröszt fenatikusai máig képtelenek feldolgozni, hogy a rendszerszintű politikai antiszemitizmus Magyarországon nem létezik 2015 óta. S csakis azért szűnt meg, mert Orbán ezt így akarta: a 2015-ös migránsválság lett kihasználva erre a célra. Orbán ugyanis mindig hosszabb távra lát el, mint a ballibek, s tudta, az antiszemitizmus egy mérgező tényező.

A sikeren egyébként én is megdöbbentem annak idején. S akkor döbbentem rá a változásra, amikor nem egy korábban antiszemita magyar ismerősöm elkezdte dicsérni Izraelt, hogy „védik az európai civilizációt az iszlám ellen”, ami persze marhaság ebben a formában, pont ugyanolyan túlzás, mint a korábbi álláspont, de most nem ezt akarom elemezni, hanem magát a jelenséget akartam bemutatni.