Kettős Mérce

By | 2019-08-15
Megosztás:

A Mérce nevű álbalos, ultraliberális média eredeti neve Kettős Mérce volt. Szerintem sokkal jobb volt az eredeti név, pontosabban fejezte ki a lényegét.

Íme eheti sajtószemle ebből a Soros-közeli médiából.

Első cikk egy nemi erőszak vádról: Tételesen cáfolja a Ripost állításait Donáth Anna – a cikk hibáztatja az áldozatot, hazugsággal vádolja, s minden szinten kiáll az erőszakkal vádolt politikus mellett. Furcsa érzésem van: tavaly megtudtam, ilyen vádak esetében automatikusan hibás az erőszakkal vádolt, s az áldozat hibáztatása pedig bűn. Most mi változott? Csak nem az, hogy a vádlott egy a szerkesztőség számára rokonszenves politikus? S felmerül a kérdés: miért rokonszenves egy állítólag szélbalos lap számára egy ultraliberális politikus? Továbbá: vajon miért nem hű állítólagos genderista tabuhülyeségéhez se a lap?

A következő cikk Varga Judit igazságügyminiszter megregulázná a Google-t és a Facebookot – a cikk teljes mellszélleséggel kiáll a nagy netes cégek cenzúrája mellett. Ha a Kettős Mérve szerkesztősége mélyen balos, valószínűleg ők a világ egyetlen olyan balosai, akik kiállnak amerikai internetes monopolcégek gyakorlata mellett. Furcsa ismét… S amit nem mond ki nyíltan a szerző, azt kimondják a törzskommentelők, Kijelentik szinte önkívületi állapotban, hogy az amerikai monopolcégek „rengeteg igazságot” adnak közzé, s jól teszik, hogy cenzúráznak, mert csak a „sok hazugságot” törlik, továbbá nagyszerá mindez, mert a „hazug közmédiáknak tart fent egyensúlyt”.

S persze ugyanez egy külpolitikai cikkben: teljes kiállás a kínai liberális ellenzék mellett: “Elnézést a kényelmetlenségért, de a túlélésért harcolunk!” – Több ezer tüntető blokkolta Hongkong repterét.

Amikor ezt a cikket írtam, a Mérce főoldalán lévő kb. 30 cikk közül összesen 1 volt valamllyen szempontból baloldalinak nevezhető, a Magyarország az államkapitalizmustól a tekintélyelvű neoliberalizmusig című. A hozzá szóló egyik kommentet el is loptam, íme:

Szóval a Mérce kb. annyira baloldali, mint amennyire Mertkell kereszténydemokrata.