Könnyen behúzhatók a csőbe

By | 2022-01-05
Megosztás:

Öröm látni, milyen könnyű csőbe húzni a ballibeket.

Mindig lehet ugyanis számítani fő alapelvükrw: az antizorbánizmusra, ez mindig mindent felülír.

December végén minden ballib média pánikcikket írt a szörnyű lépésről: Zorbán megint megemeli a minimálbért! Mintha 20 évvel visszamentünk volna az időben, amikor a Fidesz-kormányzat két egymást követő évben jelentős minimálbér-emelést hajtott végre. Minden akkori média (akkoriban a médiák 95 % ballib volt) versenyszörnyülködött emiatt. Még a Bolgár Gyuri bácsi műsorába betelefonáló idős nénik is arról beszéltek felháborodottságtól remegő hnagon, hogy most minden második cég tönkremegy majd, mert képtelenség ekkora csillagászati összegű béreket kitermelni, aztán mindenki munkanélküli lesz, majd pedig jön a hiperinfláció. Egyes idős betelefonáló nénik még azt is megjegyezték, hogy Zorbán diktatúrát épít, hiszen egy demokráciában kizárólag a szabad piac mindig mosolygó keze dönt a bérekről.

Persze semmi gond, ha a magát liberálisnak mondó HVG és Népszava liberális marhaságokat gagyog, ez végülis koherens viselkedés. Vagy az se gond, hogy a volt bankelnök Surányi süketel a termelékenységről. Mindez persze mind baromság, de ezek a baromságok a liberalizmus szerves részei. Azaz ha egy liberális mondja ezeket, akkor ebben semmi furcsa nincs.

De amikor egy magát radikális baloldalinak mondó média is csatlakozik a kórushoz? Valószínűleg a Mérce a világ egyetlen radikális baloldali médiája, ahol a szerkesztőség azon aggódik, a szegény tőkéseknek nem marad pénzük a bérekre.

Persze nem vagyok álnaív, a Mérce természetesen se nem radikálisam baloldali, se nem mérsékelten baloldali – ilyen cikket egy átlag nyugati centrista szocdem lap se közölne le -, a Mérce egy ultraliberális média, mely baloldaliságnak hazudja a legbizarrabb nyugati progresszívista marhaságok követését. Az új progresszívista osztályharc azt jelenti: nem baj maga a kizsákmányolás, nem kellenek munkásjogok, viszont küzdeni kell, hogy a tőkések között legyen elegendő arányban nő, homoszexuális, buddhista, s nemváltó gyíkember, s ha a tőkés ilyen „színes”, akkor a fehér, heteroszex, keresztény, férfi dolgozó nem is jogosult érdekei képviseletére, hiszen ez fasizmus lenne.