Puzsér hitet tesz Gyurcsány mellett

By | 2022-12-26
Megosztás:

A legutóbbi Apuban Puzsér nyíltan elmondja új politikai hitvallását. Persze egy szavával se értek egyet, de becsülöm őszinteségét.

nagyjából 01:15 (óra, perc) körül kezdődik a kérdéses rész

Lényegében azt mondja: a „két kurzus” közti álláspontja már nem tartható azonos távolságtartással, mert az egyik hatalmasra nőtt, míg a másik marginalizálódott.

Nos, egyrészt nem igaz, a ballib kurzus csak a politikai hatalomban marginális, de nem a szellemi térben. A magyar médiák terén pl. ma is 50 % körüli a ballib súly.

De a másik szempont is alapvető: nem szabad csak a magyar szférát nézni. Márpedig nemzetközi, de akár csak regionális kitekintésben is nézve a ballib szféra masszív túlsúlyos.

Végülis én is a két tábor között vagyok, csakhát egészen más módon. Egyrészt nem tartozom a Fideszhez sehogy se (a ballib táborhoz meg végképp nem, de ez nyilvánvaló), másrészt viszont a Fidesz erősíti azt a vonalat, mely az általam legnagyobb rossznak tekintett eszmeiség ellenében küzd. Ennyi az egész.

Szóval Puzsér ugyanezt mondja, csak fordítva: számára a legnagyobb rossz a liberalizmus, a kapitalizmus, a felvilágosodás erejánek csökkenése.