Puzsér polgármester

By | 2018-10-16
Megosztás:

Puzsér kiemelten hasznos ember, mert fideszellenesként töri-zúzza a ballib dogmákat, legalábbis azok legnagyobb részét. Ezért budapesti főpolgármesteri jelöltsége kiemelten jó hír nekünk, populistáknak.

Bár én nem szavazok ezen a választáson, annak ellenére, hogy Budapest a szülővárosom (nem valószínű, hogy az önkormányzati választásokra Magyarországra utazom), a téma igencsak érdekel. Elsősorban jelképes jelentősége miatt, másodsorban meg persze azért, mert Budapesten születtem, ill. lakásom is van ott már.

Bármi is lesz Puzsérrel most, az lesz a kisembereknek.

Ha Puzsér nyer – aminek valószínűsége minimális, sokan nem szeretik Puzsér stílusát és kevesen hiszik el alkalmasságát -, az tönkre fogja tenni a ballibeket immár Budapesten is, mely jelenleg utolsó magyarországi bázisuk.

Ha meg veszít Puzsér, azzal erősen csökkenteni fogja a ballib szavazatokat, azaz egyrészt segíti Tarlós győzelmét, másrészt növeli a káoszt a ballib sorokban.

Nagy bajban vannak most a ballib agytröszt szorgos dolgozói. Alig van mozgásterük. Puzsér ismert celeb, nem lehet úgy tenni, mintha nem létezne vagy jelentéktelen induló lenne.

Két útjuk van. Mögé állni vagy bebizonyítani, hogy ő Orbán embere. Mindkettő kockázatos, s nem lesz nyerő opció. Az előbbi esetben a ballib kemény mag bojkottálni fogja a szavazást, az utóbbiban a fideszellenes szavazók jelentős része pedig nem fog a ballib jelöltre leszavazni.

A ballibek menekülési esélye valamiféle előválasztási bohózatot összehozni vagy rávenni Puzsért a visszalépésre. Mindkettő bukásgyanús.

A Fidesznek meg semmi más dolga nincs, mint időnként aljas támadó cikkeket közölni Puzsér ellen, ezzel növelve népszerűségét az ingadozó, de inkább ballib szavazók közt.

Szóval hír, hogy elindul.