A ballib értetlenkedés

By | 2022-10-09
Megosztás:

Gyakori érv: a nyugatellenesek miért nem keletre mennek élni, befektetni, tanulni, nyaralni?

A kérdés valójában nem tartalmatlan, azaz ténylegesen is foglalkozni kell vele, nem lehet szimpla marhaságként lesöpörni mint a legtöbb ballib érvet.

Én először akkor szembesültem ezzel, amikor még messze nyugatpárti és liberális voltam. Szöget ütött a fejemben az a latin-amerikai sajátosság, hogy teljesen általános Latin-Amerikában 2 teljesen összeegyezhetetlen dolog együttes megjelenése:

  • vágy az USA-ba költözésre,
  • mély megvetése mindannak, amit az USA jelent.

Persze nem teljesem azonos a párhuzam, de erősen létezik.

Én azt hiszem a természetes emberi gyarlóság a legjobb magyarázat. A legjobb példa talán a nőkhöz való viszony az átlag férfiben. Az átlag kamasz fiú, fiatal férfi egyszerre csinál 2 teljesen ellentétes dolgot:

  • imádja a nagyon „nyitott” viselkedésű nőket, nem haboz élni az adódó lehetőségekkel e tekintetben,
  • amint azonban érzelmi köteléket alakít ki egy adott nő iránt, elvárja, hogy az a nő ne legyen nyitott, csakis az övé legyen minden tekintetben.

Kubában ez pl. teljesen patológikus méreteket ölt. Távolról meg lehet állapítani melyik kubai nőnek/lánynak van stabil párkapcsolata, akinek ugyanis van, az még az öltözködésben is visszafogott, ugyanis a partnere nem engedi neki a nőiesebb öltözéket.

Én ezt személyesen sose vittem ilyen végletekig. Számomra az volt a cél, hogy a mindenkori csajom legyen csak az enyém, ebben legyen „zárt”, de ezzel együtt pl. az öltözködésben legyen maximálisan nyitott.

S – talán ebből következően – sose szerettem a nyitott viselkedésű nőket. Akkor se, ha a helyzet kedvezményezette lettem vagy lehettem volna.

Múzsámmal – persze nyilván nem most, amikor már öreg, hanem amikor még fiatal volt és az átlagvélemény szerint is szexis, csinos volt – sokszor megesett, hogy megkérdezték tőle, hogyan nézhet így ki, nem haragszom-e rá ezért én. Majd amikor elmondta, akkor haragudnék, ha nem így nézne ki, sokan nem értették.

De jól tudom. én vagyok a kisebbségi nézet.

Ahogy a nyugathoz való viszonyban is kisebbségi nézet az, hogy valaki nem szereti a nyugatot és nem is él a nyugat bájaival. Sokkal-sokkal gyakoribb az a választás, hogy megvetjük a kurvát, de azért élünk szolgáltatásaival.

Csak aztán ezt a nyugat hívei félreértik. Egyrészt azt hiszik, hogy a nyugat bájai nyugatpártiságot teremtenek. Másrészt azt, hogy a bájak népszerűsége egyben a nyugati rend valamiféle felsőbbrendűségét is jelenti.

Pedig a folyton kurvázó, feleségét megcsaló férfi is kellemetlenül meglepődne, ha a feleségéről megtudná, hogy időnként hobbiból kurva. Az meg egyenesen felbőszítené, ha a saját lányából lenne „szexmunkás” típus.

direkt nem saját kép: ez vagy fotómodell vagy partnert keres, elkötelezett nő nem lehet Kubában