A legjobb jelölt

By | 2019-06-22
Megosztás:

Ki a legjobb ellenzéki jelölt Budapesten?

Mármint a főpolgármesteri választásokra, s természetesen abból a szempontból, hogy ez ne segítse a ballibeket.

Az eddig felsorakozott 3 előválasztási jelölt közül a legjobb esélyt Kálmán Olga adja. Gyurcsány embere, s a ballib agytröszt oszlopos tagja, így ő kínálja a legkönnyebb győzelmet Tarlósnak. A nem elkötelezett ellenzéki szavazók nagy része se szavazna rá. Kicsit elmarad mögötte Karácsony, de csak nagyon kicsit: Karácsonyt segíti, hogy Gyurcsány átverte, ez növeli népszerűségét, de viszont gerinctelensége, hiteltelensége ezt kompenzálja.

A legveszélyesebb jelölt a Momentum embere. Egyrészt kinézetre komoly ember (ellentétben pl. Karácsonnyal), másrészt új ember, harmadrészt a legkevésbé utált ballib párt indítja őt. Mindez képes sokak előtt leplezni, hogy ő is csak a szabvány ballib gágogást produkálja.

Azaz Tarlós nyeresége szempontjából a legrosszabb Kerpel-Fronius előválasztási győzelme lenne. Szerencsére pont ő a legesélytelenebb. A ballibek mindig képesek saját magukat hatékonyan lenullázni, erre mindig számíthatunk, hála Istennek.

Miért fontos Tarlós győzelme? Azon kívül, hogy jó polgármester. Az természetesen, hogy egy ballib győzelem Budapesten katasztrofális következményt hozna, komoly erőt adna a brüsszelita politikai erőknek.

Az egyetlen eset, melyben nem lenne gond, ha Tarlós veszítene, az Puzsér győzelme. De ennek az esélye nulla körüli. Puzsért a ballib törzsszavazók manapság jobban gyűlölik, mint Orbánt. Nyilvánvaló, hogy ez miért nem lenne probléma: mert ha a Fideszt Budapesten nem egy ballib győzné le, az nagyobb csapás lenne a ballibekre, mint a Fideszre.

Míg bármely ballib jelölt, bármely KKK-tag – Kálmán, Karácsony, Kerpel – győzelme komoly politikai vereség lenne a Fidesz, azaz Orbán számára.

Mondtam már, hogy az előválasztásra bárki regisztrálhat, s nem kell ballibnek lenni hozzá?