Alföldi Puzsér

By | 2020-07-23
Megosztás:

Puzsér bátran kimondja a ballibaizmus egyik apostoláról, hogy kamu. S teljesen igaza is van, az igazi művész a művészetén keresztül politizál, s nem helyette.

Az nem művészet, hogy jelszavakat ordítok színpadról. Ahogy az nem irodalom, amikor az író jelszavakat sorol művében. Az igazi író lehet politikailag motivált, ebben az esetben érezteti mondanivalóját, arra rávezeti az olvasót.

Két példa rossz íróra: Antoine de Saint-Exupéry és Ayn Rand. Az előbbi sajnos egy rendkívül népszerű író, Kis Herceg című fércműve miatt, már írtam róla részletesen, nem ismétlem meg. Az utóbbi sajnos egy időben nekem is kedvencem volt, liberális-konzervatív koromban imádtam őt politikai tartalma miatt, pedig ő csak egy politikai filozófus, aki megpróbálta eszméjét pár rossz regényben előadni.

De mondanék még egy nem művészt, szintén ballib apostolt, Iványi Gábort, aki kamupap – ő a vallásán keresztül politizál, direktben. S számtalan híveinek 99 %-a nem vallása miatt imádja őt, hanem kizárólag politikai alapon. A valóságban ő egy ballib megmondóember, nem pap, de úgy döntött: papi álcában fog politizálni.

az egyházi „Alföldi”