Az időzóna és a gágogás

By | 2015-08-12
Megosztás:

Pár napja terjedt el a hír a médiákban, miszerint Észak-Korea gonosz diktátora immár az elmebetegség olyan fokáig jutott, hogy fél órával visszállíttatta az időt az országban.

Jöttek is gyorsan a kommentek, melyek elemezték, hogy ez csakis őrület lehet, meg hitetetlen önkény. Hamarosan persze a gonosz, cigány Orbán is szóba került a ballib hozzászólásokban, hiszen nyilvánvaló, hogy a magyarországi „diktátor” is manipulálni készül az időt.

Voltak azért értelmesebb hozzászólások, melyek nem vontak le az ügyből politikai következtetést, csak azt állapították meg, hogy az időváltás nehezíti a nemzetközi kapcsolatokat, pl. ezentúl a kínai-északkoreai  határon a vonatok majd vesztegelni kénytelenek fél órát. Persze ez is nevetséges következtetés, hiszen sehol a világon nem állnak meg a vonatok az időzónák határain, s ez semmiben sem nehezít semmit.

Valójában egész másról van szó. Attól, hogy Észak-Korea kőkemény, elnyomó, marxista rendszer még nem következik sehogy, hogy ott semmi jó nem történhet. Márpedig a zónaidő átállítása jó hír. Eddig ugyanis Észak-Korea a +9-es időzónában volt (egész évben, Észak-Korea nem használ nyári időt), míg most áttér a +8:30-as időzónába, mely közelebb áll az ország természetes idejéhez, azaz egészségesebb és praktikusabb.

Az őrület valójában azokban az országokban van, ahol természetellenes időt kényszerítenek a lakosságra. Pl. Magyarország is ezen országok közé tartozik, amikor a lakosság a nyári időszámítás igája alatt szenved: ilyenkor az órák ugyanis kb. a Fekete-tenger közepének idejét mutatják, ami erősen károsítja a magyar emberek egészségét.

Azok az alulinformált emberek pedig, akik eddig azt hitték csak teljes órás időzónák léteztek, lepődjenek meg egy lexikon tanulmányozása után. A világ számos országa használ nem teljes órás időzónát, pl. India, Irán, Afganisztán, de pl. Franciaország, Kanada, Ausztrália egyes részei is. Hihetetlen diktatúrák ezek!