Az irodai fitnessz program

By | 2012-05-09
Megosztás:

Munkahelyemen volt olyan régebben, hogy Fitnessz Program. Ez azt jelentette, hogy minden nap délelőtt, tízórai időben megjelentek markos legények és leányzók valami futárcégtől és becipeltek mázsányi mandarint, almát, körtét és banánt.

A jobban taktikázó dolgozók már előre álldogáltak ebben az időben, az ajtóra szegezve szemüket, majd lerohanták a futárokat és kereskedelmi mennyiségű banánt foglaltak le maguknak, hogy kitartson estig és ne kelljen ebédre költeni.

Egyesek meg sérelmezték, hogy mire odaértek, a kosarakban már nem volt egy szem banán sem. Aki pedig még lassabban ment oda, annak csak az alma maradt, ez számított ugyanis a legkisebb presztízsértékű gyümölcsnek.

Egyszer össze is veszett két kolléganő:

– Figyelj, te nem szégyelled magadat, hogy 45 éves nő létedre, mint egy tinédszer szaladsz és egy egész fürt banánt meg 5-6 narancsot zsákolsz be?

– Miért szégyellném? Gyorsabb voltam, nyertem. Legközelebb te is légy gyors. Irigy vagy, hogy te 24 éves létedre 60 kilóval nehezebb vagy nálam és nem tudsz futni?

– Neked ahhoz semmi közöd, hogy én hány kiló vagyok! NE LOPD A BANÁNT, mert nem hagyom annyiban!

– Figyelj, kislány, ahová te mész, én onnan jövök, az anyád lehetnék, nem tanítottak meg a szüleid, hogy tiszteld a nálad idősebbet?! S különben is: nem fog neked megártani egy kis fogyókúra, a bálnáknak bőven elég napi egy alma.

– Inkább bálna, mint magáról megfeledkezett öregasszony, aki tinédzsernek hiszi magát, óránként sminkel, s képes párducmintás cicanadrágban megjelenni egy irodában!

– Nagyon irigy vagy rám, kislány, de nem én tehetek róla, hogy rád a négy-XL-es méret is kicsi és még sosem volt barátod. Fizess egy fiúnak, hogy kényeztessen, ingyen semmi esélyed, aztán lenyugszol.

Aztán mielőtt fizikai akció stádiumba lépett volna a vita, közbelépett egy másik kolléganő és elvonta a felek figyelmét.

Így ment ez fél évig, s mindig viták voltak. Közbelépett a HR-osztály is, mediációs beszélgetések folytak, s speciális konfliktuskezelő tréningek. De a viták maradtak. Végül a vezetőség bejelentette, hogy a világválság miatti pénzügyi takarékoskodás következtében szünetel meghatározatlan időre a Fitnessz Program.