Ballib rejtélyek

By | 2014-12-20
Megosztás:

A magyar ballibek egyik rejtélye, hogy bár dogmaként hisznek a liberalizmusban, egyes antiliberálisoknak meg van bocsátva antiliberalizmusuk, és ők be vannak fogadva a „klubba”, míg mások meg ki vannak átkozva.

Pl. az LMP erősen antiliberális, s az eredetileg antischifferista szárny, a jelenleg agonizáló PM is az. De míg a ballib agytröszt ezt megbocsátja az PM-nek, addig az LMP-nek nem.

Ugyanaz a marxisták esetében is. Vajnay és TGM büntetlenül átkozhatja a liberalizmust, ők így is rendes srácok maradnak a ballib klubban, míg Thürmerék egyenesen Sátán emberének minősül UGYANAZÉRT a szövegért.

Ugyanez nemzetközi szinten is: míg az európai balosok egyfajta jópofa srácoknak számítanak (kivéve az ősgonosz görög Szirizát, mely az gyanúsan fideszes stílusban szólal meg az EU-ról és Amerikáról), akiknek meg van bocsátva a Che Guevara jelkép és minden más, addig Chávez és Morales gonosz Orbán-típusú diktátorokként vannak számon tartva.

Az még furcsább, amikor egyes, ballibek által befogadott antilibsik is erősítik ezt. Lásd pl. az erősen TGM-hez kötödő Dinamó blogot: ott éljenzik a Fideszhez sokban hasonló Szirizát, de közben a Fideszt az ördög másának tartják.

Valahogy nem értem ezeket a furcsa jelenségeket.

Nevetséges ez a törzsi alapú politizálás.