Ki lesz Orbán utóda?

Megosztás:

Vajon hogy lehet, hogy Orbán még mindig hatalmon van? Amerika gyorsabban szokott intézkedni szófogadatlan szövetségesek esetében. Mégis, Orbán még mindig hatalmon van.

A magyarázat az, hogy Amerika stabilitást akar csatlósállamában, Magyarországon. A Fidesz két alternatívája jelenleg a Jobbik és a különféle ballib pártok laza halmaza. Egyik sem lenne képes stabil kormányzást biztosítani az országban, ráadásul a Jobbik nem is jöhetne száma, hiszen külpolitikája szintén nem amerikapárti.

A ballibek pedig gyengék, tüntetések lennének ellenük, instabilitás lenne. Márpedig Amerikának ez semmiképpen sem célja. Nem akar botrányos puccsot, Magyarország mégiscsak EU-tagállam és nem Észak-Afrikában van. Így egy gyors, fájdalommentes puccs szükségeltetik, melyet az ország népének zöme el fog fogadni, hiszen ez az új kormányzat csakis az Amerika számára lényeges kérdésekben fog korrekciót vinni a magyar politikába.

A ballib hőzöngők tévhite ellenére Amerikának semmilyen gondja nincs se a magyar belpolitikával, se a korrupcióval, se mással. Az egyetlen probléma: Orbán szófogadatlansága Amerika felé.

A fideszes hívek szintén tévednék, ők Bajnairól, Gyurcsányról fantáziálnak, esetleg az ő új ballib utódjukról (Bokros, Surányi, stb.). Semmi sincs messzebb a valóságtól. Amerika nem akar egyetlen bukott ballib vezért sem reanimálni, eleve nem akar ballib vezetést. Amerikának egy Orbán-mentes Fidesz kell.

Ki lesz tehát a kijelölt új magyar vezető? Esetleg lehet ez egy mára mellőzőtté vált, sértődött főfideszes, pl. Pokorni Zoltán vagy Németh Zsolt, vagy egy népszerű önkormányzati ember, mint Rogán Antal vagy Kósa Lajos, esetleg valamelyik EP-képviselő, pl. Schöpflin György, Gál Kinga, Szájer József. Ezek mind találgatások csak persze. De a lényeg: látható, hogy André Veesenmayar Badfriend a Fidesz meghódításán dolgozik.

kilegyen