Litvinyenko

By | 2016-01-24
Megosztás:

Alekszander Litvinyenko kapcsán ismét beindult az oroszellenes propaganda.

Pedig a dolog tiszta. Litvinyenko likvidálva lett egy orosz titkos művelet keretein belül, miután halálos ítélet lett rá kiszabva az orosz legfelsőbb vezetés által, nemzetbiztonsági okokból. Ugyanúgy, ahogy ez nyugaton is szokás hasonló esetben.

S persze Oroszország ugyanúgy nem fogja ezt sosem elismerni hivatalosan, ahogy ezt egyetlen más állam sem ismeri el soha.

Ha egy magasrangú titkosszolga dezertál az ellenséghez, jellemzően ez a megoldás. Kivéve: ha ellenséges titkosszolgálathoz dezertál, mely megvédi őt. Ennyi az egész.

Mindenki elhallgat egy fontos „apróságot” Litvinyenko kapcsán. Úgy tesznek a médiák, mintha Litvinyenko valamiféle ártatlan ellenzéki lett volna, akit a „csúnya” Putyin megöletett személyes bosszúból. Igenám, de nem. Litvinyenko nem a CIA-hoz vagy valamely nyugati szervhez dezertált, hanem a csecsen iszlamista terroristákhoz., akiknek abban segített, hogy jobban és sikeresebben tudjanak merényleteket elkövetni Oroszország ellen.

Vajon mi lenne Edward Snowdennel, ha mondjuk az Iszlám Államnál működne jelenleg? Már rég elgázolta volna őt Moszkvában egy ügyetlen autóvezető…