Lukasenka, a nyugat új hőse

By | 2014-12-29
Megosztás:

A nyugat vereségének egyik jele, hogy már Lukasenkából is hős lett a nyugati médiákban! A múlt héten ugyanott még ő volt az ügyeletes gonosz „utolsó európai diktátor”.

Mi a valóság?

Lukasenka ravasz politikus. Az ő feladata országa érdekeit nézni. Ezt jól is végzi hosszú évek óta. Belaruszban az egyik legmagasabb az életszínvonal a volt SZU-ban, Ukrajnához képest meg egyenesen magasan fejlett jóléti állam.

Ami Ukrajnát illeti, Lukasenka igyekszik mindkét féllel megtartani a szoros kapcsolatokat. Ezzel éri el többek között azt, hogy a nyugat hagyja békén országát, s ne küldjön Minszkbe norvég-CIA-Soros „civileket” hőbörögni, mint ez volt pár éve a gyorsan megbukott minszki CIA-„forradalom” idején.

De Lukasenkától arra számítani, hogy valaha is liberális és oroszellenes lesz, na, ez röhejes. Ilyet csak valamilyen most diplomázott washingtoni „elemző” hihet, aki még sosem járt külföldön és nem beszél az angolon kívül más nyelvet, akinek egyetlen infóforrása a Wikipédia meg a CIA World Factbook.

Oroszország szövetségesei nem alkotnak egyetlen masszív tömböt, ott lehetnek az egyes országoknak saját érdekeik, s senki sem buktatja meg a vezetőket. Ezért eshet meg pl. az, hogy mind Azerbajdzsán, mind Örményország közeli baráti viszonyt ápol Moszkvával, miközben egymással meg háborúznak.