Munkaalapú társadalom

By | 2020-04-13
Megosztás:

A ballib propaganda legújabb mániája Orbán támadása amiatt, hogy munkaalapú társadalmat akar.

Most hagyjuk azt a mellékes elemet, hogy 2010 előtt éppen a ballibek beszéltek, Orbánnál sokkal radikálisabban ugyanerről, lásd „nincs rá pénz”, „nem elég hatékony a magyar munkás”, „az állam ugyanolyan, mint egy család, nem költhet többet, mint amennyit megtermelt”, s hasonló színmarhaságok.

sokadik orbánozás ugyanarról, egy példa

Hagyjuk a múltat, maradjunk a jelennél.

Természetesen lehetséges nem munkaalapú társadalom is, de munka akkor is kell hozzá, csak ebben az esetben nem az a társadalom dolgozik, aki megél belőle, hanem valamely másik. Valójában éppen ez a magállami nyugati liberális modell: gyarmatosítás, leigázás, kizsákmányolás. Mások dolgoznak, annak gyümölcsét elveszik, így az elvételre képes közösség tud nem munkaalapú társadalomban élni.

Persze kissé meglepő, hogy ezt olyanok is mondják, akik egyébként magukat baloldalinak határozzák meg. Hiszen a baloldaliság fő jellemzője éppen az, hogy elutasítja a kizsákmányolást, de legalábbis a kizsákmányoltak oldalán áll, s semmiképpen se baloldaliság azt számon kérni, hogy „nekünk miért kell dolgozni? mi is kizsákmányolók akarunk lenni!”.

Eleve a magyarok számára ilyen lehetőség nincs is, Magyarország sose volt a kizsákmányolási hinta erős oldalán, magyarul: nincs kit kizsákmányolnunk, így tehát a magyarok kénytelenek lesznek dolgozni, azaz munkaalapú társadalomban élni.