Orbán, az új Horthy

By | 2014-10-22
Megosztás:

Bontsunk pezsgőt! A ballibeknek igazuk lett. Ez ritka alkalom, mert szinte mindig tévednek, de ezúttal tényleg igazuk lett. Persze nem pont úgy, ahogy ezt ők elgondolták, de ez most mellékkörülmény. Szóval ünnepeljünk!

Az Orbán és Horthy közti párhuzamot a ballibek fedezték fel pár éve, s most ki kell mondani: így igaz.

Adott volt annak idején Horthy, egy nem túl okos, de magát annak hívő ember. S ott volt a Harmadik Birodalom annak vezérével. Szövetségesek voltak, bár Horthy a végén igyekezett lazítani a terhessé vált szövetségen.

Most adott Orbán, hasonló kvalitású politikus és a Negyedik Birodalom, immár nem Berlin, hanem Washington központtal.

Orbán a Negyedik Birodalom lelkes híve volt még pár évvel ezelőtt is, emlékezzünk csak 2008-ra, amikor Orbán ellenzékből mindenkinél jobban támogatta a Birodalom kaukázusi provokációját a keresztény Putyin állama ellen ellen (lásd: „olimpiai háború”, azaz az akkor erősen nyugatbarát Grúzia agressziója Oszétia ellen), sőt Orbán kifejezen hibáztatta az akkori ballib kormányt, hogy nem támogatja eléggé a kaukázusi provokációt, azaz titkos oroszbarátsággal vádolta! Ehhez képest Orbán – hasonlóan Horthyhoz – azóta belátta, hog a Negyedik Birodalom eszmeisége csődbe vezet, s igyekezett az utóbbi években lazítani a függőségen.

Persze most nincs olyan veszély, hogy az amerikai speciális egységek elrabolják Orbán fiát. Manapság elegendő egy email a megfelelő helyre.

S a háttérben persze ott állnak a mai nyilasok is. Ők alig várják, hogy a Birodalom kinevezze őket. Bajnai, mint kormányfő és Gyurcsány, a Nemzet Teljes Hadbaállításáért és Keletellenes Mozgosításáért Felelős Kormánybiztosság vezére.

obam